Πράσινο στο Limni Bay

Την εξασφάλιση πολεοδομικής αδειοδότησης του έργου Limni Bay Resort, στη Λίμνη, Πόλης Χρυσοχούς ανακοίνωσε η εταιρεία Cyprus Limni Resorts and GolfCources Plc.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια κατόπιν πολυετών προσπαθειών και πληθώρας εξειδικευμένων μελετών, αφού ικανοποίησε πλήρως την εθνική νομοθεσία για το περιβάλλον, καθώς και όλες τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό την πλήρη διασφάλιση της ακεραιόττηας του οικοτόπου των χελωνών.

Δύο γήπεδα γκολφ, ξενοδοχείο και οικιστικές μονάδες
Το έργο Limni Bay Resort περιλαμβάνει κυρίως δύο Signatyure Golf Courses 18 οπών, με μία λέσχη για κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και οργανωμένες οικιστικές μονάδες, leisure facilities, ιστορικό μουσείο Λίμνης και ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και ποδηλατοδρόμων με ευρεία τοπιοτέχνηση. Όπως προστίθεται, το όλο έργο θα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, θα περιλαμβάνει και πολλά άλλα περιβαλλοντικά στοιχεία και θα εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, το οποίο και θα αναδεικνύει.

Ποιοι ανέλαβαν τον σχεδιασμό
Προκειμένου να επιτευχθούν οι πιο πάνω στόχοι η εταιρεία έχει προσλάβει για το masterplan και την τοπιοτέχνηση τον διεθνή αναγνωρισμένο οίκο EDSA, για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των επαύλεων, του ξενοδοχείου, των λεσχών των γηπέδων γκολφ και των άλλων κτηρίων του έργου τους παγκοσμίως γνωστούς αρχιτέκτονες Foster + Partners, και για τον σχεδιασμό των δύο γηπέδων γκολφ τους Jack Nicklaus και Gary Player, οι οποίοι θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο στον σχεδιασμό γηπέδων γκολφ.

Προστασία περιβάλλοντος
Οι βασικές αρχές σχεδιασμού του έργου έχουν λάβει υπόψη, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη της ομορφιάς του τοπίου, την αποτελεσματική προστασία της παραλίας φωλεοποίησης των χελωνών, την χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για την εξοικονόμηση νερού, ενέργειας και άλλων πολύτιμων φυσικών πόρων, καθώς και τη χρησιμοποίηση τοπικών υλικών και στοιχείων της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του τόπου, αλλά και τη διατήρηση και ενδυνάμωση της φυσικής ενδημικής βλάστησης της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δαπάνησε ήδη δεκάδες εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, με τη μετακίνηση 12 εκατ. κυβικών μέτρων, μεταλλευτικών τελμάτων και μπαζών, κατάλοιπων από τη μεταλλευτική χρήση των προηγούμενων ιδιοκτητών. 

Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας
Η υλοποίηση του έργου, πέραν από τις θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνική ευημερία των κατοίκων της περιοχής, αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να δημιουργήσει και διάφορα άλλα εμπλουτιστικά έργα για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, όπως το ιστορικό μουσείο Λίμνης, το Περιβαλλοντικό Κέντρο Πληροφόρησης για τις χελώνες, μονοπάτια της φύσης, καθώς εκτεταμένη φυτοκάλυψη με ενδημικά φυτά.

 

Παράλληλα, η υλοποίηση του έργου θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίες και θα έχει ως συνέπεια νέες δραστηριότητες και υπηρεσίες για τους κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερα για τους νέους, με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρη την περιφέρεια της Πόλης Χρυσοχούς.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας