Αναμόρφωση του Πυρήνα Γερίου από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Παν. Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Δήμος Γερίου υπέγραψαν συμφωνία με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας του Γερίου. Η συμφωνία περιλαμβάνει την ανάθεση, στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου, εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας και γενικότερα του πυρήνα Γερίου, καθώς και την εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση της περιοχής του ελαιοπυρήνα.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η εκπόνηση και εκτέλεση προγραμμάτων εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένου ενέργειες για προώθηση της έρευνας, της διδασκαλίας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης, τη διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (π.χ. συνεδρίων, ημερίδων), καθώς επίσης και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών και βιωματικών σεμιναρίων, υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο τη δια βίου εκπαίδευση, εκπόνηση διαγωνισμών εφευρετικότητας - λογοτεχνίας - καινοτομίας, εκθέσεις, διασκέψεις, κ.α. 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη νέα μας συνεργασία με τον Δήμο Γερίου», δήλωσε η Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Μαρκέλλα Μενοίκου. «Μοιραζόμαστε το όραμα να κάνουμε το Γέρι μια ευημερούσα κοινότητα, αντιλαμβανόμενοι την επείγουσα ανάγκη να εξετάσουμε την αστική ανάπλαση ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία και το ιστορικό κέντρο», συνέχισε, και σημείωσε πως «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η οποία δίνει στους φοιτητές μας την ευκαιρία να αποκομίσουν πρακτική εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα ζωντανό έργο συνεργαζόμενοι άμεσα με τις τοπικές αρχές και την κοινότητα».

Τη συμφωνία υπέγραψαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο κ. Τάσος Δημητρίου, Διευθυντής Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών, και εκ μέρους του Δήμου Γερίου, ο Δήμαρχος, κ. Νεόφυτου Παπαλαζάρου. Παρόντες η Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, κα Μαρκέλλα Μενοίκου, η Δημοτική Γραμματέας, κα Ζαννέττα Τσακρή, η Δημοτική Σύμβουλος, κα Ελένη Καπαρή και η Υπεύθυνη Πολιτιστικών, κα Ανδρονίκη Χριστοδούλου.

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι