Το ΕΒΕ Πάφου εκπονεί μελέτη για την προβλήτα

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου προχωρεί με την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής μελέτης για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας της προβλήτας καθώς και του προσδιορισμού των αναγκαίων κινήτρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη. 

Στόχος του ΕΒΕ ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης είναι όπως καταστεί οικονομικά βιώσιμη η προβλήτα και να αναδειχθεί από τον ιδιωτικό τομέα. 

Επεσήμανε μάλιστα πως προς αυτή την κατεύθυνση ήδη το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων συμμετέχει με εκπρόσωπο του στην ομάδα του έργου .

Είπε ακόμη πως κατόπιν της συζήτησης που διεξήχθη αναφορικά με θέματα αρχαιοτήτων θεωρήθηκε ότι είναι επίσης αναγκαίο όπως συμμετέχει και εκπρόσωπος του τμήματος Αρχαιοτήτων στην ομάδα του έργου. Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως λήφθηκαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι θα οριστεί και εκπρόσωπος του τμήματος Αρχαιοτήτων στην ομάδα του έργου και ευχαρίστησε την Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη που έχει αποδεχτεί εισήγηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Πάφου επεξηγώντας ότι η συμμετοχή εκπροσώπων του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι σημαντική.

Σκοπός μας συνέχισε,είναι όταν επιλεχθεί ο χώρος που θα γίνει η προβλήτα ο συγκεκριμένος χώρος να τυγχάνει της έγκρισης και της συγκατάθεσης του τμήματος Αρχαιοτήτων ώστε να μην προχωρήσει η μελέτη για συγκεκριμένο χώρο και εκ των υστέρων ο χώρος αυτός να βρεθεί ότι δεν γίνεται αποδεκτός από το τμήμα Αρχαιοτήτων .

Αναφερόμενος στην σημαντικότητα του έργου ο κ. Δημητριάδης είπε πως η δημιουργία της προβλήτας θα εντάξει την Πάφο και στον ναυτικό τουρισμό προσθέτοντας πως κατά τις χρονικές περιόδους που δεν παρατηρήθηκαν τα προβλήματα με την τρομοκρατία, υπήρχε μεγάλη ζήτηση για Τελ Αβίβ - Πάφος - ελληνικά νησιά - τουρκικές ακτές. 

Επεσήμανε μάλιστα πως το πρόβλημα της τρομοκρατίας στις μέρες μας έχει μειώσει την ζήτηση για ταξίδια με  κρουαζιερόπλοια εκτιμώντας ωστόσο πως με την πάροδο του χρόνου η διακίνηση κρουαζιερόπλοιων θα επανέλθει. 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως η προβλήτα της Πάφου θα είναι η πρώτη προβλήτα που θα συναντούν τα κρουαζιερόπλοια και κατά συνέπεια θα σημειωθεί αυξημένη ζήτηση.

Είπε ακόμη πως το γεγονός ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για ένα κρουαζιερόπλοιο να προσεγγίζει την Πάφο και να αποβιβάζει τους ταξιδιώτες και επιβάτες που βρίσκονται επ` αυτού, θα δημιουργήσει την ζήτηση για τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και θα προβάλει την Πάφο μαζικά στους ταξιδιώτες που βρίσκονται στα κρουαζιερόπλοια.

Καταλήγοντας ο κ. Δημητριάδης είπε πως με την κατασκευή της προβλήτας η Πάφος θα διαθέτει μια ποικιλία προϊόντων με αποτέλεσμα να προσελκύει ακόμη περισσότερο τουρισμό. 
 

Δειτε Επισης

Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς