Εγκρίθηκε η δημιουργία του Metropolis Mall στη Λάρνακα

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει σιγά σιγά το πολυσυζητημένο Metropolis Mall στη Λάρνακα. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεδρία του στις 4 Ιουλίου ενέκρινε το την αιτιολογημένη εισήγηση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για το έργο, ανάβοντας το πράσινο φως στην συγκριμένη ανάπτυξη. 

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης του Υπουργικού, το Συμβούλιο:

α) Ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ΄ αυτό από το άρθρο 26 των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμων του 1972 έως 2016 και σύμφωνα με τον κανονισμό 17(1) των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Παρεκκλίσεις) Κανονισμών του 1999 και 2005, αποφάσισε να εγκρίνει, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, την αίτηση της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού και του Μοναστηρίου Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακος (Α227/2016), για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, για ανέγερση εμπορικού κέντρου (Metropolis Mall), στο υπό δημιουργία οικόπεδο με αρ. 1 (οικοπεδοποίηση των τεμαχίων με αρ. 2872, 1827, 32 και 2873, φ/σχ. 40/55 Ε2, Τμήμα 11, στην Ενορία Αγίου Νικολάου, στο Δήμο Λάρνακας, στην Επαρχία Λάρνακας, με τους όρους και προϋποθέσεις/αντισταθμιστικά μέτρα, που αναφέρονται στην αιτιολογημένη εισήγηση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων.

β) Αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την οικεία Πολεοδομική Αρχή να χορηγήσει την πιο πάνω πολεοδομική άδεια με τους κατάλληλους όρους, προϋποθέσεις και αντισταθμιστικά μέτρα, περιλαμβανομένων των όρων και προϋποθέσεων/ αντισταθμιστικών μέτρων που έχει εισηγηθεί το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπτυξη έχει εξασφαλίσει θετική άποψη από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, υπό προϋποθέσεις,  ενώ έντονη είναι αντίθεση των καταστηματαρχών Λάρνακας και Αμμοχώστου.
 
Το Mall προγραμματίζεται να  ανεγερθεί σε εκκλησιαστική γη, μεταξύ του ΚΕΝ Λάρνακας και του Σταδίου ΓΣΖ. Η γη έχει παραχωρηθεί με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης από τη Μητρόπολη Κιτίου στη εταιρεία Acsion Ltd.
 
H ανάπτυξη αφορά την ανέγερση εμπορικού κέντρου εμβαδού 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας και κινηματογράφους. Το κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο που θα περιλαμβάνει 100 καταστήματα, ένδυσης, υπόδησης, παιδικά, αθλητικά, οπτικά είδη, χώρος ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αίθουσες κινηματογράφου, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπος και άλλα, υπεραγορά, πολυκατάστημα και χώρο στάθμευσης. Στο υπόγειο θα χωροθετηθεί χώρος στάθμευσης και αποθηκευτικοί χώροι.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο