Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ξεκινά η διαμόρφωση αρχαιολογικού χώρου μπροστά από Δημαρχείο Λευκωσίας

Υπογράφηκαν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 από τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τον Διευθυντή της Εταιρείας, C. Roushas Trading & Development Ltd Κώστα Ρουσιά τα συμβόλαια για τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Χώρου μπροστά από το κτήριο του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Το έργο αποτελεί την τελευταία φάση του έργου της Ανάπλασης της Περιοχής Παλιού Δημαρχείου, Φάση Ε.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας τονίζεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου της διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου, ο χώρος θα καταστεί επισκέψιμος από το κοινό με την κατασκευή περιμετρικών πασαρέλων και την κατασκευή δύο μεταλλικών στεγάστρων για την προστασία των δύο εκκλησιών που σώζονται σε μορφή ερειπίου. Κύριος στόχος της προτεινόμενης διαμόρφωσης είναι η προστασία των αρχαιοτήτων, η εξασφάλιση της επισκεψιμότητας του χώρου και συνάμα η ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο, ώστε να διατηρήσει την εικόνα της «ανοιχτής ανασκαφής».

Βασική επιλογή της πρότασης είναι αφενός η αποφυγή της διέλευσης μέσα στο χώρο και αφετέρου επιδιώκεται η προσέγγιση του περιμετρικά έτσι ώστε να αποφευχθούν οι έντονες επεμβάσεις, με διαδρόμους - οδεύσεις που θα τον διατρέχουν.

Με δεδομένο ότι ο χώρος βρίσκεται 4 μέτρα κάτω από τη στάθμη των γύρω δρόμων και περιβάλλεται από τα κτήρια του νέου Δημαρχείου, η επίσκεψη των καταλοίπων με πασαρέλες που θα προσεγγίζουν τα μνημεία περιμετρικά, με εξέδρες, θα αφήνει ελεύθερο τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος θα είναι ορατός στο σύνολο του και από τους γύρω δρόμους και από τα κτήρια του, επισημαίνεται από τον Δήμο.

Η ημερομηνία έναρξης του έργου είναι η 26η Ιουνίου 2018, με διάρκεια εκτέλεσης του συμβολαίου 10 μήνες και η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου έχει καθοριστεί η 29η Απριλίου 2019.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), από Εθνικούς Πόρους και πόρους του Δήμου Λευκωσίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020.

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024
Γ. Μισιρλής: Eκ των βασικών πυλώνων της κυπριακής οικονομίας ο τομέας ανάπτυξης γης