Ανακτούν τη δυναμική ως επένδυση τα ακίνητα

Ανακτούν τη δυναμική τους τα ακίνητα ως επενδυτική ευκαιρία στην Κύπρο καθώς από το 2017 καταγράφεται δυναμική ανάκαμψη στον τομέα, με τον αριθμό των αδειών οικοδομής να καταγράφει αυξητική τάση, ενώ παράλληλα ο δείκτης τιμών των ακινήτων καταγράφει ανοδική πορεία.

Πέραν του τομέα των ακινήτων, ο General Manager της AXIA Ventrures Group, Όμηρος Πισσαρίδης, μιλώντας ενώπιον του 10ου Συνεδρίου Private Banking & Wealth Management αναφέρθηκε και σε άλλους τομείς όπου παρέχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί σημαντική επενδυτική ευκαιρία στην Κύπρο καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται άνθιση όχι μόνο στις αφίξεις τουριστών αλλά και στα κατά κεφαλή έξοδα κάθε τουρίστα.

Διαβάστε ακόμα: «Εγκαινιάσαμε» το ανανεωμένο Ρόδον στον Αγρό
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον τραπεζικό τομέα ως επενδυτική ευκαιρία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν αρκετά τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο σε σχέση με τον πληθυσμό, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως στην Κύπρο υπάρχουν σήμερα 13 τραπεζικά ιδρύματα σε σχέση με την Ελλάδα δραστηριοποιούνται μόνο 4 τράπεζες, όπου ο πληθυσμός είναι 10 φορές περισσότερος από ό,τι στη χώρα.
 
Ο τομέας της ναυτιλίας συνιστά ακόμη μια καλή επενδυτική ευκαιρία στην Κύπρο, είπε ο κ. Πισσαρίδης λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώς που υπάρχει, ενώ ο τομέας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων αποτελεί εν δυνάμει μια καλή επένδυση, καθώς, όπως είπε, με την επέκταση του προσδόκιμου ζωής οι πολίτες αναζητούν καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε ακόμα: T. Cohen: Νέο Tempo στην αγορά
 
Τέλος, υπογράμμισε πως επενδυτική ευκαιρία αποτελεί και η ιδιωτική εκπαίδευση και κυρίως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως ένας ξένος φοιτητής στην Κύπρο αφήνει έσοδα ίσα με όσα αφήνουν 10 τουρίστες μαζί.
 
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κουγιούλης, Investment Officer της Crevalon Capital ανέφερε πως τα commodities αποτελούν πάντα σταθερή αξία για επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε πως και οι ελληνικές τράπεζες συνιστούν καλή επένδυση διότι έχουν ανακεφαλαιωθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα  και τυγχάνουν διαπραγμάτευσης με υψηλό δείκτη κεφαλαιουχικής επάρκειας. Επενδυτική ευκαιρία αποτελούν και τα ευρωπαϊκά επενδυτικά ταμεία ακινήτων.

Διαβάστε ακόμα: Ράλι κάνει ο κλάδος ζωής στις ασφαλιστικές

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου