Επενδύουν ξανά οι Κύπριοι σε διαμερίσματα στην Αθήνα

Η κτηματαγορά της Αθήνας ανακάμπτει. Ο κόσμος άρχισε να επενδύει ξανά. Ανάμεσα στους αγοραστές και αρκετοί Κύπριοι, που επιστρέφουν τώρα, μετά την κρίση, με ανανεωμένο ενδιαφέρον για αγορά διαμερίσματος.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Cyfield AE, πολιτικό μηχανικό, Κυριάκο Χρυσοχό, το κλεινόν άστυ ανέκαθεν προσέλκυε ντόπιους και ξένους αγοραστές: «Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα της εταιρείας μας, εκτός από Ελλαδίτες και Κύπριους, σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν Λιβανέζοι, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι, επενδυτές από τον Αραβικό Κόλπο, αλλά και Ευρωπαίοι σε μικρότερο βαθμό».

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Τούρκοι, ιδιαίτερα λόγω της εκεί πολιτικής αστάθειας, αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα. Την τάση τους αυτή, μάλιστα, τείνουν να ικανοποιούν και Τούρκοι εργολάβοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη χώρα το τελευταίο διάστημα.
 
Τι ζητούν οι Κύπριοι
Η Cyfield AE ξενάγησε την περασμένη βδομάδα δημοσιογράφους από την Κύπρο σε μια σειρά από οικιστικά, επαγγελματικά και εμπορικά κτίριά της. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, ο κ. Χρυσοχός περιέγραψε το προφίλ των Κυπρίων αγοραστών - πελατών της εταιρείας του: «Είναι αυτοί που αγαπάνε την Αθήνα, την επισκέπτονται συχνά μέσα στον χρόνο και επιθυμούν να έχουν ένα δικό τους τόπο διαμονής, που να λειτουργεί και ως μια αξιόλογη επένδυση. Άλλη μερίδα αγοραστών αποτελούν γονείς φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που προβαίνουν σε αγορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας τους για επενδυτική διασπορά».

Γιατί αγοράζουν ξανά
Το ενδιαφέρον των Κυπρίων είναι ιδιαίτερα έντονο το τελευταίο διάστημα, επεσήμανε ο ίδιος, λόγω της καλύτερης μετά την κρίση ψυχολογίας, της ανόδου των τιμών, που είναι απόρροια της ανάπτυξης στην κτηματαγορά των Αθηνών, αλλά και της καλυτέρευσης της οικονομίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ακόμα, οι αγορές ανεβαίνουν λόγω του ότι οι τράπεζες ανταποκρίνονται τώρα περισσότερο στο αίτημα για δάνεια.
 
Η στρατηγική της Cyfield AE
Η Cyfield AE ικανοποιεί τις ανάγκες και τις τάσεις των Κυπρίων, επεσήμανε ο κ. Χρυσοχός, με διαμερίσματα νέας γενιάς, αξιοποιώντας την τεχνολογία, ώστε να είναι ενεργειακά, φιλικά προς το περιβάλλον και προσαρμοσμένα στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Επιλέγει προνομιούχες περιοχές, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των ενδιαφερομένων, τοποθεσίες κοντά στο κέντρο της Αθήνας - Αμπελόκηπους, Ζωγράφου κ.ά. - αλλά και στα παράλια, όπως στη Γλυφάδα. Η βασική φιλοσοφία της εταιρείας, είπε ο ίδιος, είναι να δημιουργεί σταθερά εισοδήματα για τους αγοραστές της, κτίζοντας ακίνητα προς ενοικίαση με καλούς όρους και φερέγγυους ενοικιαστές. Γι’ αυτό και επενδύει στο after sale service. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει κατόπιν συμφωνίας και με μικρό αντίτιμο, μεταξύ άλλων, την ετοιμασία των φορολογικών δηλώσεων των πελατών της, την εξεύρεση ενοικιαστών και τη συντήρηση των διαμερισμάτων. Έτσι, οι ιδιοκτήτες… απλώς εισπράττουν το ενοίκιό τους χωρίς έγνοια και σκοτούρες. Εξάλλου, παρατήρησε, αυτός είναι ο λόγος που συστήνουν την εταιρεία ή επιστρέφουν σ’ αυτή για νέα αγορά.

Νέα έργα
Η Cyfield AE, μετά από 20 χρόνια στην Ελλάδα, έχει κατασκευάσει 70 πολυκατοικίες, πρότυπα γραφειακά και εμπορικά συγκροτήματα στις λεωφόρους Αλαξάνδρας, Κηφισίας και αλλού, σχολεία, αλλά και δημόσια έργα, όπως τον αγωγό ομβρίων υδάτων στην Παιανία και τμήματα αυτοκινητοδρόμων. Πρώτο της μέλημα, τόνισε ο κ. Χρυσοχός, η ποιότητα και η εντιμότητα, «απαραίτητες προϋποθέσεις για την εμπιστοσύνη στην αγορά, την οποία έχουμε κερδίσει».
Από τα έργα της εταιρείας, που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, ξεχωρίζουν τα Glyfada Residence και Panopis Residence, που βρίσκονται σε προνομιακές περιοχές της Γλυφάδας.

Glyfada Residence
Το πολυτελές κτίριο, που θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες στο τέλος αυτού του καλοκαιριού, είναι κατασκευασμένο σε έκταση 1.900 τ.μ. και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Αποτελείται από 24 ευρύχωρα διαμερίσματα ενός, δυο και τριών υπνοδωματίων με υψηλές προδιαγραφές, που εξασφαλίζουν ασφαλείς και άνετες συνθήκες διαβίωσης σε μοντέρνους και ενεργειακά σχεδιασμένους χώρους με κήπο, πισίνα, υπόγειες θέσεις στάθμευσης, καλυμμένες βεράντες, κεντρική θέρμανση και άλλες ανέσεις.
 

Το Glyfada Residence θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του τέλος αυτού του καλοκαιριού.
 

Πισίνα και άλλες ανέσεις προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο lifestyle, σε επενδυτές οι οποίοι επιλέγουν έργα που αναπτύσσονται σήμερα στην Αθήνα.

Panopis Residence
Το σύγχρονο κι ενεργειακού σχεδιασμού συγκρότημα ανεγείρεται σε οικόπεδο 1.560 τ.μ., που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα με ξεχωριστή θέα. Αποτελείται από 15 διαμερίσματα ενός, δυο και τριών υπνοδωματίων, τα οποία διαθέτουν, μεταξύ άλλων, με στόχο την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα ζωής, μεγάλους χώρους υποδοχής, ανελκυστήρα από το υπόγειο παρκινγκ στο κάθε διαμέρισμα, καλυμμένες βεράντες, διπλά τζάμια με ηλεκτρικά ρολά, κήπο, πισίνα αλλά και roof-garden.
 

Το νέο έργο Panopis Residence στη Γλυφάδα, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης