Οι εστίες €60 εκατ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Έγκωμη

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ανοίγουν τις πύλες τους οι δύο από τις τρείς μεγάλες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δίνοντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. 
 
Το μεγαλεπήβολο έργο Unic Residences, συνολικού κόστους €60 εκατ, παρουσίασε την Τετάρτη, 9 Μαΐου, στο πλαίσιο εκδήλωσης, ο CEO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Πολεμίτης, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην κυπριακή πανεπιστημιακή κοινότητα. Στην χρηματοδότηση του έργου συμμετέχουν επενδυτές, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, ενώ χρηματοδότηση λήφθηκε και από τις δύο μεγάλες Τράπεζες, Κύπρου και Ελληνική. Οι εστίες ανεγείρονται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 
 
Διαβάστε ακόμα: Σε αναμονή οι δράσεις του Κράτους για ΜΕΔ
 
Τρεις εστίες υψηλών προδιαγραφών
Το έργο περιλαμβάνει τρεις φοιτητικές εστίες (SIX, U και Triangle), οι δύο εκ των οποίων θα δεχθούν τους φοιτητές από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Πρόκειται για εννέα κτήρια, με συνολικά 858 μοντέρνα στούντιο, σε προδιαγραφές τετράστερου ξενοδοχείου, με ενσωματωμένη κουζίνα.  Το έργο εκτείνεται σε συνολικά 40 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έξι εστιατόρια και καφετέριες, τρία γυμναστήρια, οκτώ χώρους μελέτης και αναψυχής και 376 χώρους στάθμευσης και ένα clubhouse. 
Ειδικότερα, η εστία SIX, περιλαμβάνει έξι πύργους με θέα τη Λευκωσία και μια μεγάλη πισίνα στην οροφή του. Στην εστία U θα περιλαμβάνονται 400 δωμάτια, τρία εστιατόρια και μια καφετέρια.
 
Διαβάστε ακόμα: Leroy Merlin: Σχέδια για online shop στην Κύπρο
 
Και μπαγκαλόους…
Σε ότι αφορά την τρίτη εστία με την ονομασία Triangle, θα αρχίσει να κατασκευάζεται σύντομα, με στόχο να είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο του 2019. Χαρακτηριστικό που την κάνει να διαφέρει από τις άλλες δύο αποτελεί το γεγονός ότι στον ένατο όροφο της θα δεσπόζουν έξι μπάγκαλοους. 
Ανάγκη στέγασης 3000 φοιτητών.
 
Σύμφωνα με τον κ. Πολεμίτη, με τις συγκεκριμένες εστίες θα καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης περίπου 3000 φοιτητών του Πανεπιστημίου, από χώρες όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία, ο Λίβανος, το Ισραήλ κ.α.

 

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια