Συλλούρης: Νέο κτίριο για Βουλή παρά τα εμπόδια

InBusinessNews  25/04/2018 10:32
Συλλούρης: Νέο κτίριο για Βουλή παρά τα εμπόδια

Συλλούρης: Νέο κτίριο για Βουλή παρά τα εμπόδια

InBusinessNews  25/04/2018 10:32
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την ανέγερση νέου κτιρίου για τη Βουλή παρουσιάζονται τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής παρά τα όποια προσκόμματα και εμπόδια τίθενται από τον οποιονδήποτε.

RELATED ARTICLES

 
Αυτό ανέφερε ο Δημήτρης Συλλούρης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επισημαίνοντας πως «είναι αξιοσημείωτο το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τόσοι πολλοί αυτό το τριήμερο για το νέο κτήριο της Βουλής. Αν αυτό το ενδιαφέρον υπήρχε σε ακόμη πιο μικρό βαθμό και από ακόμη πιο λίγους το νέο κτήριο της Βουλής θα ήταν κτισμένο εδώ και δεκαετίες και θα γλυτώναμε τις μεγάλες σπατάλες που έγιναν στο υφιστάμενο κτήριο της Βουλής με τα αποτελέσματα που γνωρίζετε και βλέπετε: ένα κτήριο κακό, μη λειτουργικό που μας αναγκάζει να κτίσουμε ένα καινούριο κτήριο και να δώσουμε άλλες δεκάδες εκατομμύρια.
 
Θα ήταν πάλι αρκετό αν όταν την πρώτη βδομάδα που εκλέχθηκα Πρόεδρος ακουγόταν η εισήγηση μου είτε για το Δημοτικό Θέατρο είτε για ένα μικρό κομμάτι του οικοπέδου δίπλα που ήταν το παλιό νοσοκομείο, όπου με 10-15 εκατομμύρια θα μπορούσαμε να έχουμε Βουλή. Θα χρειαστεί τώρα ίσως και 100 εκατομμύρια για ν α κτίσουμε.
 
Αυτό το ενδιαφέρον ελπίζω να συνεχιστεί, προτίθεμαι να το αξιοποιήσω και ελπίζω να μη μετατραπεί σε άλλα εμπόδια διαδικαστικής φύσεως για να ξαναβρούμε αρχαία, να θέλουμε διάφορες άλλες διαδικασίες που στο τέλος να καταλήξουμε μετά από 25 χρόνια, όταν θα είναι έτοιμα τα σχέδια να ξανασυζητούμε ότι η Κύπρος χρειάζεται νέα Βουλή».
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι την προηγούμενη Δευτέρα ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι δύο φορές στο παρελθόν ο Δήμος Λευκωσίας είχε προτείνει το Δημοτικό Θέατρο, ωστόσο, η Βουλή δεν ενδιαφερόταν τη δεδομένη στιγμή και όταν ενδιαφέρθηκε πλέον ήταν αργά, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «δεν αξίζει απάντηση ο ισχυρισμός αυτός γιατί μιλάμε για το σήμερα και όχι για το παρελθόν., Μπορούμε να μιλήσουμε για χίλια πράγματα όσον αφορά το παρελθόν αν θέλετε.
 
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω εδώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει βάλει κονδύλι στους προϋπολογισμούς και έχει δείξει και άμεσο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι με τη συνεργασία μας θα λυθεί το πρόβλημα και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε με καινούριο κτήριο της Βουλής».
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας