Αναβολή και πάλι στην επέκταση του Νοσοκομείου Λάρνακας

Νέα αναβολή πήρε η διαδικασία ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι κατασκευαστικές εργασίες της οποίας έχουν προ πολλού σταματήσει, εξαιτίας των οικονομικών διαφορών του κράτους και του εργολάβου, που την έχει αναλάβει.

Το έργο, όπως αναφέρθηκε σήμερα κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα καθυστερήσει τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο, με τους βουλευτές της Λάρνακας να κάνουν λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση» και «εκβιασμό του εργολάβου προς το κράτος», με θύματα τους ασθενείς της Λάρνακας.

Τα κατασκευαστικά έργα έχουν ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013, με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης 36 μηνών. Ωστόσο, εξαιτίας των οικονομικών διαφορών του αρμόδιου Υπουργείου και του εργολάβου, δόθηκε παράταση στην παράδοση του έργου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2017, για να ξαναπάρει νέα αναβολή μέχρι τον Απρίλιο του 2018.

Σήμερα, δια στόματος των αρμοδίων του Υπουργείου Μεταφορών, αναφέρθηκε στα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής πως το έργο θα καθυστερήσει ακόμα ένα χρόνο.

Ο εργολάβος διεκδικεί με δικαστική απόφαση 5 εκατομμύρια από το κράτος, για το έργο της ανέγερσης του Ανώτατου Δικαστηρίου, μια απόφαση που στο μεταξύ το κράτος έχει εφεσιβάλει. Επιπλέον, διεκδικεί 1,7 εκατ. από το έργο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το θέμα εξετάστηκε αυτεπάγγελτα, έπειτα από πρόταση των βουλευτών Γιώργου Προκοπίου,  Γεώργιου Γεωργίου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Αννίτας Δημητρίου, Χριστάκη Τζιοβάνη, Γιώργου Κ. Γεωργίου, Ευανθίας Σάββα και Χρίστου Ορφανίδη, ενώ στη σημερινή συνεδρία κλήθηκαν ο Υπουργός Υγείας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς και ο εργολάβος του έργου.

Τα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών κάνουν λόγο «ομηρία του έργου από τον εργολάβο» και ζητούν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

Εξάλλου, οι βουλευτές της Λάρνακας, που ανήκουν στο Δημοκρατικό Συναγερμό, διαμηνύουν ότι -ασχέτως αν ανήκουν στο κόμμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας- αν δεν βρεθεί τρόπος να επιλυθεί το πρόβλημα, δεν θα ανεχθούν την κατάσταση και θα τους  βρουν πρώτους στους δρόμους, μαζί με τους συμπολίτες τους.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Γιώργος Προκοπίου είπε πως «ο εργολάβος έχει σε ομηρία το έργο της επέκτασης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας», σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι απαράδεκτη η κατάσταση».

«Εκθέτουν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί τέλος του 2017. Το έργο εδώ και 4 μήνες παραμένει στάσιμο και σήμερα μας έχουν αναφέρει δυστυχώς ότι θέλει ακόμα ένα χρόνο», είπε.

Ανέφερε ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε πως του έχουν αποστείλει επιστολή με την οποία ζητούν καθορισμό συνεδρίας, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

«Είναι αδιανόητο να παίζονται ζωές. Έχει απόλυτο δίκαιο ο κόσμος να φωνάζει γιατί δεν μπορεί  κανένας να παίζει με τη ζωή του», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία