Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Άλλο €1 εκατ. για τη νέα Δημοτική Αγορά στη Λάρνακα

Επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ θα στοιχίσει η ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς στη Λάρνακα, για την οποία ο Δήμος προκήρυξε νέο διαγωνισμό για υποβολή προσφορών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα απόφαση της Επιτροπής Προσφορών του Δήμου Λάρνακας για επαναπροκήρυξη των προσφορών, αναθεωρώντας τον προϋπολογισμό του έργου από τα 4,9 στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ. 
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η αύξηση του προϋπολογισμού βασίστηκε σε νέα εκτίμηση που υπέβαλε ο εκτιμητής του έργου, βάσει της οποίας υπάρχει αντικειμενική αύξηση του κόστους λόγω αύξησης τιμών οικοδομικών υλικών, κυρίως του οικοδομικού σιδήρου.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, ακύρωσε το διαγωνισμό για ανέγερση Δημοτικής Αγοράς και Χώρου Στάθμευσης με το αιτιολογικό ότι οι προσφορές που υποβλήθηκαν υπερέβαιναν κατά πολύ το προϋπολογιζόμενο πόσο του έργου.
 
Όπως αναφέρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αιτία της ακύρωσης του διαγωνισμού ήταν ότι οι δύο προσφορές που υποβλήθηκαν υπερέβαιναν κατά πολύ τον προϋπολογισμό του έργου, που είχε καθοριστεί στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ εκτός ΦΠΑ. 
 
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο ποσό είχε δοθεί ως μέρος των όρων προσφορών στους ενδιαφερόμενους προσφοροδότες, εντούτοις οι δύο προσφορές ξεπερνούσαν τον προϋπολογισμό κατά 26% και 31%. 
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο Δήμος Λάρνακας καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου το έργο να ξεκινήσει εντός του 2018, με στόχο οι εργασίες να αρχίσουν το Σεπτέμβριο.
 
Η δαπάνη για το έργο καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα ευρωπαϊκά ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
 
Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα αποτελείται στο ισόγειο από Δημοτική Αγορά στην οποία θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και  φθαρτών, χώρος τοπιοτεχνημένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης.
 
Στον όροφο, θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρος, ενώ στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου (garden roof).
 
Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 180 περίπου χώρους, κατανεμημένους σε 6 επίπεδα και στην πρώτη φάση θα κατασκευαστούν μόνο τα πρώτα τρία επίπεδα.
 
Το έργο θα είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας, ενώ η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.
 
Η νέα Δημοτική Αγορά και ο εφαπτόμενος πολυώροφος χώρος στάθμευσης θα κτιστούν στο δημοτικό τεμάχιο στο οποίο λειτουργούσε η παλιά αγορά μέχρι το 1996 όταν κατεδαφίστηκε και από τότε χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023