Προχωρούν σε αναβάθμιση του λιμανιού Πάφου

InBusinessNews  13/03/2018 18:00
Προχωρούν σε αναβάθμιση του λιμανιού Πάφου

Προχωρούν σε αναβάθμιση του λιμανιού Πάφου

InBusinessNews  13/03/2018 18:00

Σειρά αποφάσεων που στοχεύουν στην άμεση αναβάθμιση της περιοχής του λιμανιού Πάφου, έλαβαν την Τρίτη 13 Μαρτίου ο Δήμος και η Αρχή Λιμένων Κύπρου. 

RELATED ARTICLES


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Αντιπρόεδρο της Αρχής Λιμένων Θράσο Τσαγκαρίδη, συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής, την αποκατάσταση της νομιμότητας, την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό και αποφάσισαν σειρά κοινών ενεργειών, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του χώρου εντός των προσεχών δύο μηνών.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της ασφάλειας και πρόσβασης στην περιοχή, της νόμιμης χρήσης των υποστατικών και της πλατφόρμας, της άμεσης απομάκρυνσης των παράνομων κατασκευών, της αναβάθμισης του φωτισμού και της καθαριότητας κ.ά. 

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια σωστή εικόνα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, η οποία αποτελεί το πλέον πολυσύχναστο σημείο της Κύπρου και ένα από τα 10 πιο επισκέψιμα σημεία της Μεσογείου και αποκάλυψε ότι γίνονται σκέψεις για ονομασία του λιμανιού σε «Αποστολικό» ώστε να αναδειχθεί και προβληθεί ακόμη περισσότερο η ιστορικότητα, αλλά και η θρησκευτικότητα του χώρου.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Αρχής Λιμένων χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και ανέφερε ότι στόχος των δύο πλευρών είναι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εκείνες ενέργειες που θα καταστήσουν την περιοχή ένα πραγματικό στολίδι όχι μόνον για την Πάφο αλλά για την Κύπρο ευρύτερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας