Έτοιμο το καλοκαίρι του 2020 το γήπεδο της Λεμεσού

  12/03/2018 18:46
Έτοιμο το καλοκαίρι του 2020 το γήπεδο της Λεμεσού

Έτοιμο το καλοκαίρι του 2020 το γήπεδο της Λεμεσού

  12/03/2018 18:46

Το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο της Λεμεσού, σύμφωνα με τον ΚΟΑ. 

RELATED ARTICLES

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης ανέφερε στους Βουλευτές, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, ότι χθες ανοίχθηκαν οι προσφορές για το νέο γήπεδο. Όπως ανέφερε, η προεκτίμηση των €29,2 εκ. ήταν λανθασμένη, καθώς οι δύο προσφορές ανέρχονται σε €31,5 εκ. και €31,3 εκ. 

Διαβάστε ακόμα: CYFIELD –NEOPHYTOU και ΤΕΚΑΛ για γήπεδο Λεμεσού

Απαντώντας σε ερώτηση των Βουλευτών, είπε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων και εάν δεν προκύψει καθυστέρηση στην Αναθεωρητική Επιτροπή Προσφορών, εντός δύο μηνών θα κατακυρωθούν οι προσφορές και το γήπεδο θα τελειώσει σε 26 μήνες. Στόχος, συμπλήρωσε, είναι να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι του 2020.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε παράλληλα ότι προβλέπεται και η ανακαίνιση του Τσιρείου σταδίου, το οποίο προορίζεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες άλλων αθλημάτων για τα οποία δεν θα χρησιμοποιείται το νέο γήπεδο. 
Όπως ανέφερε, το Τσίρειο δεν έχει πρόβλημα στατικότητας, ωστόσο προβλέπεται η ανακαίνισή του για λόγους ασφάλειας. «Λόγω της ανησυχίας που υπάρχει εκδίδεται άδεια λειτουργίας από το Δήμο κάθε χρόνο μετά από ελέγχους» είπε. 

Ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ για το 2018, είναι ισοσκελισμένος στα €41.677.780. Από τα έσοδα του οργανισμού, τα €36.403.600 προέρχονται από την κρατική χορηγία. Σημειώνεται ότι η κρατική χορηγία προς τον οργανισμό, σε σύγκριση με πέρσι παρουσιάζει αύξηση €8.359.600. Το εν λόγω ποσό αναμένεται να καλύψει τις δαπάνες για ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό, ύψους €7.263.600, πρόσθετη χορηγία για συντήρηση του Τσιρείου Σταδίου ύψους €100.000 και πρόσθετη χορηγία σε διάφορα κονδύλια ύψους €996.000. 

Διαβάστε ακόμα: Γήπεδο Λεμεσού: Αρχή με €7,2 εκατ από τον ΚΟΑ

ΑΚΕΛ: Ζητήματα διαπλοκής και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στις ομοσπονδίες
Στο μεταξύ, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του είπε ότι εγείρονται ζητήματα ατασθαλιών, νεποτισμού, διαπλοκής, διαφθοράς, διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε μια σειρά ομοσπονδιών στις οποίες χορηγούνται λεφτά μέσω ΚΟΑ, αλλά δεν ελέγχονται επαρκώς. 

Όπως ανέφερε, το ΑΚΕΛ θα καταθέσει προτάσεις που θα δίνουν στον ΚΟΑ τη δυνατότητα να μπορεί να ελέγχει ουσιαστικά και να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε αυτές τις ομοσπονδίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας