Πρωταθλήτρια η Πάφος στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές το 2017

Η Πάφος  κατάφερε να παραμείνει πρώτη  στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές και επενδυτές και το 2017 με ποσοστό 36% σε σύγκριση με τη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 33,5%. Η Λάρνακα είναι η τρίτη με 16% και τέλος η Αμμόχωστος με 7,5% και η Λευκωσία με μόλις 7%.

Οι πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 24% κατά το 2017 (ο υψηλότερος αριθμός από το 2008) σύμφωνα με επίσημες στατιστικές που δημοσιεύθηκαν από το τμήμα κτηματολογίου και χωρομετρίας. Είχε προηγηθεί επίσης αύξηση 43% το 2016, 9% το 2015 και 20% το 2014.

Οι πωλήσεις ακινήτων στην εγχώρια (Κυπριακή) αγορά αυξήθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με το 2016 και οι πωλήσεις προς ξένους (μη Κύπριους) αυξήθηκαν κατά 33% σε σύγκριση με το 2016.

Η Πάφος, λόγω της υψηλής ποιότητας  της ζωής  και των επενδυτικών δυνατοτήτων της , καθώς και με τις συνεχείς και στοχοθετημένες προσπάθειες των μεγάλων τοπικών κατασκευαστών ακινήτων , κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση και να προσελκύσει  ξένους αγοραστές  και επενδυτές που εκφράζουν τις προτιμήσεις του κυρίως σε παραλιακές πολυτελείς επαύλεις. 

Η περιοχή της Πάφου έχει γίνει πόλος έλξης για τους αγοραστές και τους επιχειρηματίες της Ρωσίας, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής. Η πόλη της Πάφου και ολόκληρη η επαρχία είναι η πιο ασφαλής περιοχή στο νησί, όπου μπορεί να ζήση, να εργαστεί και να κάνει τις διακοπές του.

Το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν τη παρουσία ξένων αγοραστών και επενδυτών. Η Πάφος έχει αναγνωριστεί το 2017 ως η καλύτερη πόλη οπού κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι στο εξωτερικό.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης