Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Δρομολογούνται έργα στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού

Αρκετά είναι τα έργα που δρομολογούνται προς υλοποίηση στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού με τις προσφορές σε ορισμένα από αυτά να δύναται να προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου «ένα από τα σημαντικά έργα για τον Δήμο είναι η ανάπλαση του πυρήνα της Δρομολαξιάς, έργο το οποίο δύναται να προκηρυχτεί για προσφορές τέλος του τρέχοντος χρόνου. Πρόκειται για ένα πολεοδομικό έργο, υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συζητούμε με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2018».
 
Πρόσθεσε πως «ένα άλλο σημαντικό για τη περιοχή έργο είναι και η ανέγερση πολυδύναμου κέντρου στο Συνοικισμό Μενεού, για το οποίο ζητούμε επίσπευση της διαδικασίας εκμίσθωσης του χώρου προς το Δήμο έτσι ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στο σχεδιασμό του. Ακόμα υπάρχει αίτημα του Δήμου για αλλαγή των όρων εκμίσθωσης κρατικής γης στην παραλία, ούτως ώστε να προχωρήσουμε σε ανέγερση εστιατορίου και άλλων εγκαταστάσεων με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών και ανέσεων που παρέχονται στους λουόμενους».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρονίκου είπε πως «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποπερατωθεί ορισμένα έργα υποδομής στους Συνοικισμούς αυτοστέγασης, δηλαδή αντιπλημμυρικά, πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώσεις το κόστος των οποίων ανέρχεται στις 500 χιλιάδες ευρώ».
 
Οσον αφορά το αίτημα του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού για πάγια οικονομική αποζημίωση από τη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας εντός των δημοτικών του ορίου, ο Κύπρος Ανδρονίκου είπε πως «το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε επανειλημμένα προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.  Είναι απαράδεκτο μια μικρή επιχείρηση, ένα μικρό κατάστημα να υποχρεούται να καταβάλλει τέλη για άδεια λειτουργίας, τέλη για επαγγελματική άδεια, ενώ το αεροδρόμιο, το οποίο είναι μια τεράστια επιχείρηση να μην καταβάλλει οποιοδήποτε τέλος προς την Τοπική Αρχή».
 
Εξήγησε ότι «θα υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες με το Δήμο Λάρνακας αλλά και με τις γειτονικές κοινότητες Κιτίου, Περβολιών προς οριστική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Επίσης υπάρχουν πολλές επιπτώσεις από τη λειτουργία του αεροδρομίου στα δημοτικά όρια του Δήμου όπως είναι η ηχορύπανση και η ρύπανση του περιβάλλοντος» είπε και σημείωσε πως «μία τεράστια έκταση γης που γειτνιάζει με τη θάλασσα έχει μηδενικό συντελεστή ανάπτυξης λόγω του ότι εμπίπτει στη ζώνη προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών».  
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «εκτός από τα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τη λειτουργία του αεροδρομίου, υπάρχει και η ανάγκη για πλήρωση θέσεων που είναι απόλυτα αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, δηλαδή του Δημοτικού Γραμματέα, του Δημοτικού Μηχανικού και του Τεχνικού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης