Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Επεκτείνεται «βόρεια» το Karyatides Βusiness Centre στον Στρόβολο

Απήχηση βρήκε η αίσθηση πολυτελείας αλλά και μοντέρνου σχεδιασμού η επιχειρηματική στέγη που προσφέρει το Karyatides Business Center (KBC) το που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο από την Karyatides Developments Ltd, με την εταιρεία να προχωρεί άμεσα και στην ανέγερση και δεύτερου εμπορικού κτιρίου δίπλα από το υφιστάμενο business center και θα φέρει την επωνυμία Karyatides Business Center North. Συγκεκριμένα εντός δύο εβδομάδων αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Με συνολικό εμβαδό τα 4.000 τ.μ., το νέο επιχειρηματικό κέντρο θα αποτελείται από 7 επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους. Στο νέο κτίριο θα τοποθετηθούν όλα τα συστήματα ασφαλείας, δύο ανελκυστήρες υψηλής ταχύτητας, ενώ κατά τη μελέτη λήφθηκαν υπόψη όλες οι νέες τεχνολογίες ώστε η λειτουργικότητα του KBC να συνάδει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, υιοθετώντας όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα. 

Διαβάστε ακόμα: Καμμάς: Προβληματικοί οι νόμοι για τα ΜΕΔ

Τον  μοντέρνο σχεδιασμό έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Ai Architects του Αριστοτέλη Ιρζένσκι, ενώ την ομάδα μελετητών συμπληρώνουν οι structural engineers N. Konnarides & Associates (στατικά) και οι ME & EL Engineering Consulting Services (μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά και ενεργειακή απόδοση).

Το εξωτερικό του κτηρίου θα καλυφθεί από αλουμίνιο της γερμανικής εταιρείας Schüco, ενώ θα τοποθετηθούν και λούβρα αλουμινίου για αρχιτεκτονική αισθητική όσο και σκίαση για εξοικονόμηση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην οροφή αναμένεται να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα μετατρέποντας έτσι το κτίριο ενεργειακής απόδοσης κλάσης Α. 

Τώρα για το ποιοι θα είναι οι μελλοντικοί ένοικοι του κτιρίου, οι Karyatides Developments Ltd βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορους οργανισμούς, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως στο ρετιρέ θα μεταφερθούν τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.
 

Οι ένοικοι στο KBC Central
Σε ό,τι αφορά το υφιστάμενο business center, το οποίο αποτελείται από έξι επίπεδα, στεγάζεται, όπως είναι γνωστό, στον τρίτο όροφο το ιδιωτικό Κέντρο Μαστού Κύπρου. Στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο αναμένεται να στεγαστεί η Eurolife, στον τέταρτο όροφο στεγάζεται η Rimes Technologies, ενώ ο δεύτερος όροφος είναι υπό ενοικίαση.
Το εν λόγω κτίριο είναι ενεργειακής απόδοσης Β+ και το συνολικό εμβαδό του ξεπερνά τα 5.000 τ.μ. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Karyatides δραστηριοποιείται στην Κύπρο και δη στον κλάδο των ακινήτων από το 1980 και εκτιμά πως η αγορά των ακινήτων προσπαθεί ακόμη να βρει τα πόδια της με σταθερούς ρυθμούς, ενώ η ίδια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση συγκροτήματος μέχρι και 22 κατοικιών στον Δήμο Γερίου, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την υλοποίηση οικιστικού σχεδίου στον Στρόβολο που θα αποτελείται από 60+ κατοικίες.

Διαβάστε ακόμα: Με τα φτερά της TUS σε Χάιφα και Τελ Αβίβ
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023