Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Δήμος Πάφου: Υπό εξέλιξη επτά αναπτυξιακά έργα

Σε νέα έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της  τοπικής οικονομίας αλλά και που θα βελτιώσουν την Πάφο, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, δηλώνοντας πως η Πάφος αλλάζει και μπαίνει σε έναν άλλον «αστερισμό».

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου αυτή την στιγμή εκτελεί επτά  μεγάλα έργα υποδομής, προσθέτοντας πως είναι όλα σε εξέλιξη και όλα κινούνται μέσα στα χρονοδιαγράμματα τους και ανακοίνωσε ότι χθες, σήμερα και αύριο ο Δήμος Πάφου, προκηρύσσει προσφορές για άλλα επτά έργα.

Ο κ.  Φαίδωνος παραδέχτηκε πως υπάρχουν καθυστερήσεις των 10, 15 με 20 ημερών οι οποίες δεν σημαίνει ότι επηρεάζουν την τελική ημερομηνία παράδοσης τους, αναφέροντας ωστόσο, πως αυτά τα έργα  συμπιέστηκαν προκειμένου, - όπως είπε -  να ολοκληρωθούν με χρονοδιαγράμματα από  9 μήνες μέχρι 12. 

Είναι έργα, συνέχισε, “που σε άλλες πόλεις και σε άλλες περιπτώσεις χωρίζονταν σε κάποια τμήματα και θα χρειάζονταν 6 μήνες για να εκτελεστούν”.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως τα έργα θα τελειώσουν στην ώρα  τους, ή με μια μικρή καθυστέρηση 20 ημερών, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι η Τοπική αρχή εφησυχάζει  και δεν βρίσκεται σε εγρήγορση .

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως “υπάρχουν εργολάβοι που κάνουν και τα δικά τους”, αφού, όπως υποστήριξε, “τους αρέσει να γράψουν καθυστέρηση για να πληρωθούν μετά επιτάχυνση”. 

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως αυτή η πολιτική με τα έργα του Δήμου Πάφου δεν θα περάσει. 

Στα έργα μας, συνέχισε, προέκυψαν και κάποια απρόοπτα, όπως στην περίπτωση της οδού Θερμοπυλών που βρέθηκε αγωγός από το 1932 ή τετραύλακο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1860. 

Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίηση του γιατί –όπως είπε- ο Δήμος Πάφου χθες, σήμερα και αύριο προκηρύσσει προσφορές για άλλα επτά έργα.

Ενδεικτικά ανέφερε «η πλατεία Διοικητηρίου 1.350.000 ευρώ , οι δρόμοι πέριξ του Μαρκιδείου Θεάτρου 1.175.000 ευρώ , δέκα πάρκα στην πόλη της Πάφου με παιχνιδότοπους 650.000 ευρώ, οι δέκα  είσοδοι της Πάφου με τοπιοτέχνηση 180.000 ευρώ, εννέα δρόμοι με πρέμιξ 450.000 ευρώ», προσθέτοντας πως «αναμένεται η τοπιοτέχνηση της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων 80.000 ευρώ, ο κυκλικός κόμβος εισόδου της πόλης 600.000 ευρώ» .

Πρόσθεσε πως  «ξεκόλλησαν οι προσφορές για την ενοποίηση των αρχαιολογικών  χώρων, ένα έργο ύψους 4.000.000 ευρώ που θα αναλάβει το Κράτος, oι εργασίες στο νέο δικαστικό μέγαρο αρχίζουν  το Σεπτέμβρη και αύριο το μεσημέρι παραδίδεται ο δρόμος που κατασκεύαζε το Υπουργείο Μεταφορών στους Τάφους των Βασιλέων», συμπλήρωσε. 

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία και πλέον θα κτιστεί καινούργιο ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Πάφο με 158 δωμάτια στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και πολυόροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Το δημόσιο κάνει έργα συνέχισε και ο ιδιωτικός τομέας ακολουθεί. 

Αυτή η προσπάθεια, είπε ο Δήμαρχος Πάφου σε συνάρτηση με τον ευπρεπισμό με το βάψιμο σπιτιών και εξωραϊσμό προσόψεων, θα παρουσιάσουν μια νέα και αλλαγμένη Πάφο που θα υποδεχτεί την ΠΠΕ και θα κάνει περήφανο  κάθε Παφίτη αλλά και κάθε Κύπριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024