Μέτρα προτείνει η ΠΟΒΕΚ για έργα στο κέντρο της Πάφου

Λόγω καθυστερήσεων στην εκτέλεση των έργων ανάπλασης του κέντρου της Πάφου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – ενημέρωση στην Παλιά Ηλεκτρική, με τον Δήμαρχο Πάφου και τους αρμόδιους συντονιστές που επιβλέπουν τα έργα, ύστερα από αίτημα της ΠΟΒΕΚ Πάφου και των καταστηματαρχών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόσο οι εργαζόμενοι όσο οι επισκέπτες και οι τουρίστες αναμένουν ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία η ΠΟΒΕΚ εισηγήθηκε στη σύσκεψη.

Μερικά εξ αυτών, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι όπως κανένα νέο έργο δεν ξεκινήσει πριν την υλοποίηση της υπόσχεσης του Δημάρχου και του εργολάβου για αύξηση της προσβασιμότητας στις περιοχές Αρχ.Μακαρίου Γ`, Πάφου Χρυσάνθου, Πετράκη Μιλτιάδους, Ευαγόρου, και παρόδους, με επίστρωση μπετόν.

Η ΠΟΒΕΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένει λύσεις και ενημέρωση πριν την έναρξη οποιωνδήποτε εργασιών στη Δημοτική Αγορά και στην οδό Αφροδίτης.

Τα αιτήματα των καταστηματαρχών δόθηκαν από πριν στον Δήμαρχο ο οποίος στην συνέχεια έδωσε διαβεβαίωση  ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν με κάποιες καθυστερήσεις, όπως αναφέρεται. 

Η ΠΟΒΕΚ και οι καταστηματάρχες κάκισαν την εργοληπτική εταιρεία για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην αποπεράτωση του έργου και για την μη ανταπόκριση τους στο κάλεσμα να παρευρεθεί στην συγκέντρωση. 

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, σημειώνεται, η μεγαλύτερη καθυστέρηση παρουσιάζεται στην οδό Θερμοπυλών. Σύμφωνα με την πληροφόρηση της ΠΟΒΕΚ αυτή παραδίδεται στην κυκλοφορία  αύριο  Τρίτη  9/8/16 με μια καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να παραδοθεί η οδός Καρνάβαλου, ενώ  τέλος  Σεπτεμβρίου θα είναι προσβάσιμη  με μπετόν για τους πεζούς η οδός  Αρχ.Μακαρίου του Γ`.

Η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ακόμη πως η  οδός Αφροδίτης θα κλείσει περί τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα μπορούν από την οδό Καρνάβαλου η οποία θα είναι τελειωμένη, τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν στο χώρο στάθμευσης των Οθωμανικών Λουτρών.

Επίσης τα έργα στα καταστήματα μέσα στην Αγορά –Σουβενίρ θα ξεκινήσουν τέλος του Σεπτέμβρη ή και ακόμη αρχές του Οκτώβρη και υπολογίζεται να τελειώσουν Μάρτη με Απρίλη του 2017.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας η ΠΟΒΕΚ έτυχε από το Δήμαρχο Πάφου στο πλαίσιο της συνάντησης,  όλο το έργο θα είναι παραδομένο μέχρι το τέλος του χρόνου πλην της Αγοράς-Σουβενίρ.

Στο αίτημα της ΠΟΒΕΚ για τη λαχαναγορά, ο Δήμαρχος συμφώνησε για να μεταφερθεί προσωρινά στο χώρο στάθμευσης των Οθωμανικών Λουτρών με τα έξοδα μετακίνησης να αναληφθούν από τους ιδίους τους ιδιοκτήτες. 

Οι καταστηματάρχες ζήτησαν ακόμη κατευθυντήριες πινακίδες, προσβάσεις εύκολες, ορατές και ασφαλείς αλλά πάνω απ` όλα να μην υπάρχει ακαταστασία και αναρχία.

Οι  καταστηματάρχες αναμένουν να δουν τη τήρηση όλων των διαβεβαιώσεων που πήραν από το Δήμαρχο και τους αρμόδιους συντονιστές του έργου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται πως θα παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και θα παρεμβαίνουν δυναμικά όπου κρίνεται αναγκαίο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους