Σχέδιο εκατ. για γρηγορότερο διαδίκτυο στα νοικοκυριά-Οι δικαιούχοι

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε το «Σχέδιο Επιχορήγησης Συνδεσιμότητας», βασικός στόχος του οποίου είναι η αύξηση της ζήτησης για υπέρ υψηλής ταχύτητας συνδέσεις, με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της αγοράς για επενδύσεις σε δίκτυα υπέρ υψηλών ταχυτήτων.

Το Σχέδιο παρέχει επιχορήγηση για την κάλυψη μέρους του κόστους εγκατάστασης (set-up cost) και μέρος του μηνιαίου κόστους συνδρομής για τους πρώτους 12 μήνες σύνδεσης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες με ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 200 Mbps υπό συνθήκες αιχμής. Η συνολική αξία της επιχορήγησης ανέρχεται στο σταθερό ποσό των €120 ανά σύνδεση για ένα (1) έτος.

Επιλέξιμοι δικαιούχοι του Σχεδίου θα είναι φυσικά πρόσωπα τα οποία εγκαθιστούν σύνδεση για πρώτη φορά ή επιθυμούν να αναβαθμίσουν την υφιστάμενη σύνδεσή τους η οποία θα πρέπει να είναι μικρότερη από 100 Mbps, σε σύνδεση με υπηρεσίες τουλάχιστον 200Mbps, ανεξάρτητα τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του Σχεδίου είναι τα νοικοκυριά που βρίσκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου, προέρχεται από τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους €10 εκ. και σε περίπτωση που απαιτηθεί, από πρόσθετους πόρους ύψους €2 εκ.

Το Σχέδιο θα έχει ισχύ συνολικά μέχρι και το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2025, βάσει των καθορισμένων στόχων/δεσμεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο», ενώ ο προϋπολογισμός του θα διατεθεί μέσω δύο διαδοχικών προσκλήσεων.

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση