CEO Ookla: Σπάνιο αυτό που κατάφερε η Cyta για δεύτερη χρονιά

Εντυπωσιασμένοι κυρίως για την απόδοση της Cyta και για το γεγονός ότι κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο του «Γρηγορότερου Δικτύου Κινητής στην Ευρώπη» της Ookla, ήταν οι εκπρόσωποι του οργανισμού κατά την τελετή απονομής του βραβείου το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο Doug Suttles CEO και Co-Founder του Ookla αρχικά αναφέρθηκε στο πιο γνωστό εργαλείο της εταιρείας για μέτρηση του διαδικτύου, το speedtest.

«Η μέτρηση γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να καταγράφονται οι πραγματικές δυνατότητες και το εύρος μίας σύνδεσης», είπε, και εξήγησε ότι οι υποδομές μίας χώρας και η τεχνολογία είναι αυτά που λαμβάνονται περισσότερο υπόψη.

«Οπότε είμαστε σε θέση να μπορούμε να συγκρίνουμε έναν πάροχο, όχι μόνο εντός μίας χώρας, άλλα παγκόσμια. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια μέτρηση σε όλο τον κόσμο. Άρα, έχουμε την πλήρη βεβαιότητα ότι η Cyta είναι η πιο γρήγορη στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι μήνυμα όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για όλο τον κόσμο», τόνισε. 

Ο κ. Suttles εξήγησε πως αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για την Κύπρο, καθώς αν η εικόνα που βγαίνει προς το εξωτερικό εμπεριέχει το στοιχείο της προηγμένης συνδεσιμότητας, τότε θα προσελκύσει αρκετούς. Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στους ψηφιακούς νομάδες (digital nomads), οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και για την εργασία τους αναζητούν πρωτίστως γρήγορο διαδίκτυο.

Όσον αφορά για τη βράβευση, είπε χαρακτηριστικά πως «το να το πετυχαίνεις μία φορά είναι επίτευγμα, το να το πετυχαίνεις δύο φορές είναι πολύ σπάνιο».

Από πλευράς του ο Tom Opaczyk, Sales Director της Ookla, μίλησε για τις αγορές που απευθύνεται ο οργανισμός και αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Cyta, τονίζοντας πως είναι περήφανος που ένας από τους συνεργάτες του το πετυχαίνει δεύτερη φορά.

Όσον αφορά για την μεθοδολογία με την οποία γίνεται η μέτρηση, είπε ότι είναι διαφανές και αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ookla. Από εκεί ανέλυσε κάποιες από τις βασικές μετρήσεις που τοποθέτησαν τη Cyta στην κορυφή.

«Είχαμε τουλάχιστον 500 δείγματα για την συγκεκριμένη περίοδο. Ελέγξαμε τις τεχνολογίες και το δίκτυο που διαθέτουν. Μετά είδαμε τους νικητές -παρόχους από κάθε χώρα. Είναι μεγάλο επίτευγμα να το πετυχαίνεις δύο φορές», υπέδειξε. 

Η Cyta στις μετρήσεις της Ookla, είπε ο κ. Opaczyk, είναι αρκετά σταθερή με εντυπωσιακά αποτελέσματα, που έχουν ως αποτέλεσμα τις καλύτερες υπηρεσίες για τους χρήστες. Επιπρόσθετα, τέτοιες υποδομές ανέφερε, βοηθούν στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και την οικονομία της χώρας. «Η Cyta είναι εξαίσιο δείγμα, ότι η οικονομία αναπτύσσεται», σημείωσε καταλήγοντας.

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»