Ellinas Finance (ELF): Επενδύοντας στην τεχνολογία

Με επίκεντρο τον άνθρωπο του σήμερα και τις αυξημένες του ανάγκες, η Ellinas Finance (ELF) προχωρά σταδιακά στην πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, με στόχο την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών δανειοδότησης. Ο CEO της εταιρείας, Νέαρχος Πετρίδης, αναλύει τη διαδρομή προς την τεχνολογική αναβάθμιση της ELF και τους επόμενους σχεδιασμούς της.

 

Εναλλακτική χρηματοδότηση

Η Ellinas Finance είναι η μοναδική εταιρεία εναλλακτικής χρηματοδότησης στην Κύπρο, με βασική διαφορά το ότι προσφέρει μόνο υπηρεσίες χρηματοδότησης και δεν δέχεται καταθέσεις. Επιπλέον, συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα προϊόντα χρηματοδότησης που υπάρχουν στην αγορά, η ELF προσφέρει πολύ πιο ευέλικτα προϊόντα και όρους, με τα περισσότερα πακέτα της να δημιουργούνται βάσει των αναγκών του πελάτη. Ξεχωρίζουν οι υπηρεσίες Μικροχρηματοδότησης, τα Βραχυπρόθεσμα Δάνεια, οι υπηρεσίες Factoring, οι Χρηματοδοτήσεις για Ρευστότητα των Επιχειρήσεων, οι Επενδυτικές Χρηματοδοτήσεις κ.ο.κ.                                                                                          

 Ως εταιρεία επενδύουμε συνεχώς στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, ώστε να είναι όσο πιο φιλικές και αποτελεσματικές για τους πελάτες μας.

 

Η πλατφόρμα

Από το 2020, εντοπίζοντας τις ανάγκες της αγοράς, ξεκινήσαμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη της διαδικτυακής μας πλατφόρμας. Δημιουργώντας ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, μεταφέραμε βασικές υπηρεσίες της εταιρείας μας διαδικτυακά, απλοποιώντας τις διαδικασίες. Με τη διαδικτυακή υπηρεσία Fast E-Loans δώσαμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας για αίτηση δανείου από την άνεση του υπολογιστή τους και επιπλέον, μέσω του Online Loan Calculator, να μπορούν να υπολογίσουν τις μηνιαίες δόσεις και το σύνολο του ποσού που θα πληρώσουν.

 

Οι μικροχρηματοδοτήσεις

Η μεγάλη ανταπόκριση των πελατών και η δική μας ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και πρόοδο, μας οδήγησαν το 2021 στην ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος, της Μικροχρηματοδότησης. Στην πρώτη φάση προωθήσαμε τις μικροχρηματοδοτήσεις, που αφορούσαν σε αγορές διάφορων ηλεκτρικών και άλλων οικιακών συσκευών. Με μία απλή διαδικασία ο πελάτης μπορούσε να ενεργοποιήσει το δάνειό του για άμεση αγορά προϊόντων, μέσω του δικτύου συνεργατών της Ellinas Finance, το οποίο αυτή τη στιγμή αριθμεί περί τα 10 καταστήματα στην Κύπρο.

Η Μικροχρηματοδότηση η αλλιώς Microfinance βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, γιατί καλύπτει άμεσες ανάγκες, με απλές διαδικασίες, σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και η αβεβαιότητα είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να λάβει άμεσα ποσά από 500 έως 3.000 ευρώ για αγορές.

 

Τα πλάνα

Ανάμεσα στους επόμενους σχεδιασμούς μας είναι και η πλήρης αυτοματοποίηση των υπηρεσιών Μικροχρηματοδότησης, που προσφέρουμε. Ο πελάτης πέραν της online αίτησης, θα μπορεί να πληρώνει και τις μηνιαίες οφειλές του διαδικτυακά και παράλληλα να παρακολουθεί το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Σε αυτή τη φάση οι πελάτες της Ellinas Finance έχουν τη δυνατότητα να βρουν όλες μας τις υπηρεσίες στη διαδικτυακή μας πλατφόρμα. Ο καθένας μπορεί να αιτηθεί online για προσωπικό ή επιχειρηματικό δάνειο από τον υπολογιστή του. Αφού γίνει η διαδικασία και ο πελάτης «ανεβάσει» όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τη δανειοδότηση που αιτείται, θα επικοινωνήσουμε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά μαζί του και θα τον ενημερώσουμε για την πορεία της αίτησής του. Άλλωστε, αυτή που καθορίζει τις τάσεις είναι η ίδια η αγορά και αυτό εμείς το έχουμε εντοπίσει. Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται άμεσες οικονομικές λύσεις, χωρίς πολλές διαδικασίες που απαιτούν χρόνο και κόπο. Τα τελευταία χρόνια όλοι μας βιώνουμε κοσμοϊστορικές αλλαγές με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χωρίς κανένας να γνωρίζει πότε και πώς θα σταματήσει όλο αυτό. Οπότε οφείλουμε να προσαρμοστούμε κι εμείς στα νέα δεδομένα και να γινόμαστε συνεχώς πιο ευέλικτοι, με πιο αποτελεσματικά εργαλεία και υπηρεσίες, ώστε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των πελατών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Το rebranding

Η αλλαγή και η εξέλιξη είναι στο DNA μας, γι’ αυτό και πρόσφατα προχωρήσαμε σε rebranding του εταιρικού μας προφίλ, ώστε να δείξουμε και οπτικά τη μεταμόρφωση των φυσικών υπηρεσιών μας σε διαδικτυακές/fintech λύσεις. Το νέο μας logo υποδηλώνει τις προσπάθειες και την αφοσίωση στην ψηφιοποίηση των προϊόντων μας.

Η Ellinas Finance από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, το 1992, υπήρξε πρωτοπόρος και καινοτόμος εταιρεία. Η αδιάκοπη τεχνολογική αναβάθμισή μας είναι μονόδρομος. Ήδη, με τους σύμβουλους τεχνολογίας μας, βρισκόμαστε στη διαδικασία να προσθέσουμε ένα νέο Τραπεζικό Σύστημα για τη Διαχείριση Δανείων, το οποίο θα ψηφιοποιήσει πλήρως όλα τα προϊόντα που παρέχει η ELF και θα αναβαθμίσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα μας. Επίσης, ετοιμάζουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα, τη δημιουργία mobile application, που θα περιλαμβάνει όλα όσα προαναφέραμε, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε την ψηφιοποίηση της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να μεταφέρουν χρήματα σε όλο τον κόσμο διαδικτυακά και όχι μόνο με μετρητά, όπως γίνεται τώρα, μέσω της MoneyGram, την οποίας ο Όμιλός μας είναι αντιπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»