Μαστρογιαννόπουλος: Στους πρωταγωνιστές της καινοτομίας η Κύπρος

InBusinessNews  21/10/2022 09:43
Μαστρογιαννόπουλος: Στους πρωταγωνιστές της καινοτομίας η Κύπρος

Μαστρογιαννόπουλος: Στους πρωταγωνιστές της καινοτομίας η Κύπρος

InBusinessNews  21/10/2022 09:43

«Είναι προνόμιο να έχουμε εδώ ένα τέτοιο συνέδριο, φέρνοντας τόση γνώση εδώ», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Επικεφαλής Επιστήμονας, Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, στο 1ο πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κέντρων Αριστείας «European Teaming Conference».

Χαρακτήρισε το συνέδριο με τρεις λέξεις-επιτυχία, πρόοδος και αριστεία-, και τόνισε ότι τα  αποτελέσματα μία ομαδικής προσπάθειας είναι ήδη εμφανή.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που προωθούν την καινοτομία σε όλη την Ευρώπη» είπε και ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Καινοτομίας για την στήριξη του.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να χαράξουμε το δρόμο για το μέλλον», τόνισε.

Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος μίλησε για τα έργα και την πορεία της Κύπρου τα τελευταία χρόνια στον τομέα της καινοτομίας, μέσα από διάφορα projects, προτάσεις και χρηματοδοτήσεις που εκμεταλλεύτηκε η χώρα μας, για να πετύχει σήμερα να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Η Κύπρος για να γίνει πιο ανθεκτική για τα επόμενα χρόνια, η κυβέρνηση έχει θέσει το δικό της προϋπολογισμό και μέτρα, μέσα από άλλες χρηματοδοτήσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το συνέδριο διοργανώνει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με συντονιστή την ΙΜΗ, στη Λεμεσό, συγκεντρώνοντας Κέντρα Αριστείας από όλη την Ευρώπη. Σε αυτό βρέθηκαν ερευνητές από τα 25 Κέντρα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της Δράσης Teaming for Excellence του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία (Ε&Κ) «Ορίζοντας 2020» – 6 από τα οποία εδρεύουν στην Κύπρο-, εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και φορείς, οργανισμοί και επαγγελματίες από το τοπικό οικοσύστημα Ε&Κ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Αριστείας ως προς την βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, καθώς και η σημασία της αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων για επιστροφή της Ευρώπης σε τροχιά ανάπτυξης και αποτελεσματική αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και η επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας