Μαστρογιαννόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ICT στη metaverse εποχή

InBusinessNews  04/10/2022 09:59
Μαστρογιαννόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ICT στη metaverse εποχή

Μαστρογιαννόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ICT στη metaverse εποχή

InBusinessNews  04/10/2022 09:59

Το ICT θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη metaverse εποχή και η πολιτεία είναι έτοιμη να στηρίξει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού, διεμήνυσε ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας & Καινοτομίας, Πρόεδρος του Δ.Σ του ΙδΕΚ Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος.

Χαιρετίζοντας το CITEA Digital Cyprus Conference, ο κ. Μαστρογιαννόπουλος έστειλε επίσης το σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει θέσει υψηλά τον πήχη με το "Κύπρος το Αύριο". “Είμαστε πιο έτοιμοι για το μέλλον και δημιουργούμε ευκαιρίες για τον ιδιωτικό τομέα”, είπε. Έκανε λόγο για ισχυρή δέσμευση της Πολιτείας για εξέλιξη, και τεχνολογία που θα ενδυναμώσει το επιχερειίν και την οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει γίνει ένα σημαντικό οικοσύστημα από ερευνητές και start ups, διαπίστωσε εξάλλου. Η χώρα μας, είπε, είναι ιδανικός προορισμός για επιχειρηματικότητα.

Η Κύπρος έχει κάνει άλματα στον τομέα της καινοτομίας με τη χώρα μας να κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία “Strong Innovators” σύμφωνα με την έκθεση European Innovation Scoreboard 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γεγονός που επισήμανε ο Επικεφαλής.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος καταλαμβάνει τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη, μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, ενώ έχει βελτιώσει την επίδοσή της κατά 38% από το 2015 μέχρι και σήμερα, ποσοστό που αντικατοπτρίζει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε όλη την Ευρώπη και το οποίο ανέρχεται πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο βελτίωσης (10%) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος εξέφρασε, τέλος, τη θέληση του για να στηρίξει το επιχειρείν μέσα από το έργο και τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΙδΕΚ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: CITEA

Συντονιστής: IMH

Κύριος Χορηγός: ECOMMBX

Technology & Innovation Conference Partner: Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Χορηγοί: Capacitor Partners, Cyta Business, Hellenic Bank, JINIUS, KPMG, Kyndryl, NAGA Pay, NetU, Oracle, SoftOne, YouDream

Εκθέτες: Datatech, Demstar, MS Electronics, Ralliton

Υποστηρικτής: AdTech Holding, IMR/Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΤΜ

Με την Στήριξη: EnterCY, Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER, OmegaLive

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας