Προσεγγίζοντας την κυβερνοασφάλεια με τον σωστό τρόπο

InBusinessNews  16/09/2022 10:44
Προσεγγίζοντας την κυβερνοασφάλεια με τον σωστό τρόπο

Προσεγγίζοντας την κυβερνοασφάλεια με τον σωστό τρόπο

InBusinessNews  16/09/2022 10:44

Ως ένα κρίσιμο ζήτημα αναγνωρίζουν τα κορυφαία στελέχη των εταιρειών τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο. Καθώς οι Οργανισμοί γίνονται πιο εξελιγμένοι, η προσέγγιση για τη διαχείριση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο παίρνει άλλες διαστάσεις.

Η παραδοσιακή προσέγγιση για τη διαχείριση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο βασίζεται στην ωριμότητα, στο πλαίσιο της οποίας οι οργανισμοί στοχεύουν να επιτύχουν ένα επιθυμητό επίπεδο ωριμότητας εφαρμόζοντας ορισμένες δυνατότητες και ελέγχους. Αυτή η προσέγγιση ανοίγει το δρόμο σε έναν οργανισμό ώστε να επιδείξει τους ελέγχους και τις άμυνες που έχει δημιουργήσει με βάση το τυπικό πλαίσιο του κλάδου. Για να επιδείξουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ωριμότητας, οι Οργανισμοί πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Μια προσέγγιση βασισμένη στον κίνδυνο, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους ηγέτες των επιχειρήσεων να δώσουν προτεραιότητα στην οικοδόμηση των κατάλληλων ελέγχων για τα τρωτά σημεία, και να νικήσουν τις πιο σημαντικές απειλές. Οι προσεγγίσεις που βασίζονται στον κίνδυνο τείνουν να είναι σημαντικά πιο αποδοτικές ως προς το κόστος σε αντίθεση με τα μοντέλα ωριμότητας, καθώς οι ηγέτες επιχειρήσεων έχουν την επιλογή να επενδύσουν σε άμυνες για τα τρωτά σημεία που επηρεάζουν τον πιο κρίσιμο τομέα της επιχείρησης, σε μεγαλύτερο βαθμό.

Οι δύο προσεγγίσεις καθώς και το πώς μετατρέπεται η θεωρία σε πράξη θα επεξηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2ου Cyber Security Conference, στις 26 Οκτωβρίου 2022, στη Λευκωσία από την Επικεφαλής του Cyber Governance στη Red Sift, Dr Rois Ni Thuama.  Διδάκτωρ νομικής και ειδική σε θέματα εταιρικού κυβερνοχώρου και διαχείρισης κινδύνων, η Rois Ni Thuama είναι υπεύθυνη ενημέρωσης πελατών συμπεριλαμβανομένων κυβερνήσεων, νομικών, χρηματοοικονομικών και τραπεζικών οργανισμών σχετικά με απειλές στον κυβερνοχώρο, τους κινδύνους και τις υποχρεώσεις που έχουν ως οντότητες.

«Τομή» στη ψηφιακή ασφάλεια

Για 2η συνεχή χρονιά Cyber Security Conference που οργανώνει η IMH αποτελεί εξαιρετική πλατφόρμα ενημέρωσης. Στόχος του Συνεδρίου παραμένει η παροχή πληροφοριών για τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας, την προστασία από διαδικτυακές απειλές και την προστασία της ζωτικής σημασίας υποδομής εταιρειών και οικονομικών ιδρυμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εκπαίδευσης σχετικά με τον τρόπο πρόληψης, εντοπισμού και άμυνας έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και το κοινό που θα παραβρεθεί στις 26 Οκτωβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia θα έχει πρόσβαση στη πολύτιμη αυτή γνώση.

Λάβετε μέρος στο Συνέδριο και καθορίστε, επίσης, τη στρατηγική σας για ευελιξία και ανθεκτικότητα σε αβέβαιες στιγμές, για ανάπτυξη προγραμμάτων που αντιμετωπίζουν αναδυόμενες απειλές και προηγμένες επιθέσεις. Με τη συμμετοχή σας θα ενημερωθείτε και για προγράμματα αξιολόγησης σχετικά με τον εντοπισμό κινδύνων, απειλών και τρωτών σημείων και το πώς να εντοπίζετε έγκαιρα τους μεγαλύτερους κινδύνους του ψηφιακού μέλλοντος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, εξάλλου, τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου και να υιοθετήσουν μια σύγχρονη προοπτική ασφάλειας, μετατρέποντάς την σε επιχειρηματική λειτουργία και κατ’ επέκταση σε ένα μηχανισμό ανάπτυξης της επιχείρησης.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers και άλλα ανώτερα στελέχη. Συγκεκριμένα, το μεγάλο γεγονός ενδιαφέρει CTOs, CSOs, CISOs CCOs, Συμβούλους Ασφάλειας, Αναλυτές Ασφάλειας, Προγραμματιστές, Λειτουργούς Συμμόρφωσης κ.α.

Πληροφορίες

Οργανωτής: ΙΜΗ, ISACA

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): KPMG, Odyssey, Stylianos Christoforou & co

Ακαδημαϊκός συνεργάτης: UCLan Cyprus

Υποστηρικτής: ESET

Με τη στήριξη: ACFE, Cyprus Computer Society, CITEA, Cyprus Tech Association, 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας