Μια πλατφόρμα που ανατρέπει τα δεδομένα στη διοργάνωση γάμων

Μια ομάδα νέων με μακρά ιστορία στη δημιουργία τεχνολογικών προϊόντων κατάφερε να εντοπίσει ένα...τεχνολογικό κενό που υπήρχε στην Κύπρο όσον αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων, και συγκεκριμένα τη διοργάνωση γάμων.

Έτσι, δημιούργησαν τη διαδικτυακή πλατφόρμα smart.wedding, η οποία λειτουργεί σαν οργανωτής γάμου, παρέχοντας πολλές και καινοτόμες υπηρεσίες.

Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας προέκυψε με αφορμή την πανδημία που έφερε τα πάνω-κάτω σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, ενώ στη συνέχεια οι ιδρυτές προχώρησαν σε μια πιο στοχευμένη έρευνα αγοράς.   

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ομάδα του smart.wedding, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πορείας που έχει θέσει ως στόχο, προχώρησε ήδη σε συζητήσεις με πιθανούς συνεργάτες στο εξωτερικό.

Ο co-founder και head of business development της smart.wedding, Χριστόφορος Δημητρίου, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, μιλά, μεταξύ άλλων, για τις υπηρεσίες που παρέχει η πλατφόρμα, τα επόμενα πλάνα και για την μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κοινού.

Διαβάστε ακόμη:

Τι είναι το smart.wedding, ποια τα βασικά του χαρακτηριστικά και πού αποσκοπεί;

Το smart.wedding είναι μία καινούργια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε με ένα πολύ απλό σκοπό, να διευκολύνει και να κάνει ξεκούραστη και διασκεδαστική τη διαδικασία πρόσκλησης των γάμων.

Δίνει την δυνατότητα σε κάθε ζευγάρι που θα παντρευτεί να δημιουργήσει την δική του ιστοσελίδα με τις πληροφορίες του γάμου του και να την κοινοποιήσει στους προσκεκλημένους του, τους οποίους επίσης μπορεί να διαχειριστεί μέσα από την πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα η οποία βρίσκεται στο διαδίκτυο στη διεύθυνση https://smart.wedding προσφέρει τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργία ιστοσελίδας γάμου: Επιλέξτε την εμφάνιση και την αισθητική της σελίδας του γάμου σας από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων και εξατομικεύστε την ανεβάζοντας τις εικόνες σας και το κείμενο που εσείς θέλετε. Παρουσιάστε και αναρτήστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον γάμο σας προς τους προσκεκλημένους σας.
     
  • Διαχείριση προσκεκλημένων: Δημιουργήστε τη λίστα των προσκεκλημένων σας.
     
  • Διαχείριση RSVP: Οι προσκεκλημένοι σας θα μπορούν να απαντήσουν στην πρόσκλησή σας διαδικτυακά.
     
  • Υπενθυμίσεις SMS: Στείλτε μια υπενθύμιση μέσω SMS σε προσκεκλημένους που δεν έχουν απαντήσει στην πρόσκλησή σας. Το SMS θα περιλαμβάνει τον σύνδεσμο στον οποίο οι προσκεκλημένοι μπορούν να κάνουν κλικ και να απαντήσουν.
     
  • Διαχείριση θέσεων προσκεκλημένων: Δημιουργήστε εύκολα το τραπέζι των προσκεκλημένων σας και εξάγετε ή εκτυπώστε το πλάνο των τραπεζιών.
     
  • Δύο σελίδες: Λάβετε μια σελίδα για τους RSVP καλεσμένους σας που θα θέλατε να σας απαντήσουν για την παρουσία τους στο γαμήλιο δείπνο και μια σελίδα για το υπόλοιπο κοινό που θα θέλατε απλά να παρευρεθεί στην δεξίωση.
     
  • Ενσωμάτωση Χαρτών: Προσδιορίστε ακριβώς πού θα βρίσκεται ο γάμος σας στους Χάρτες Google και διευκολύνετε τους προσκεκλημένους σας να βρουν εύκολα την τοποθεσία σας.
     
  • Συλλογή φωτογραφιών: Ανεβάστε εσείς τις δικές σας φωτογραφίες και μπορούν και οι προσκεκλημένοι σας να μοιραστούν μαζί σας και με άλλους καλεσμένους τις φωτογραφίες που απαθανάτισαν στο γάμο σας. Υπάρχει και δυνατότητα περιορισμού των φωτογραφιών και τι μπορούν να βλέπουν οι άλλοι, ενεργοποιώντας μια διαδικασία έγκρισης για όλες τις φωτογραφίες που έχουν ανεβεί.

Με περισσότερους από 4.000 γάμους να γίνονται κάθε χρόνο στο νησί, ελπίζουμε να μπορούμε να δώσουμε αξία σε πολλά ζευγάρια που προετοιμάζονται για τον γάμο τους, αλλά και μια νέα εμπειρία για τους καλεσμένους τους.

Από πού προήλθε η ιδέα και πότε; Ποια είναι η εμπειρία των ιδρυτών στον χώρο;

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από μια ομάδα με μακρά ιστορία στη δημιουργία τεχνολογικών προϊόντων.

Η ιδέα προήλθε με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού, βλέποντας ένα κενό που υπήρχε στην Κύπρο όσον αφορά τον τρόπο που προσκαλούνται οι καλεσμένοι στους γάμους.

Ενώ στο εξωτερικό είναι πλέον πολύ διαδεδομένη η ηλεκτρονική πρόσκληση, στην Κύπρο είναι κάτι που σπάνια γινόταν.

Αφού ήρθε η ιδέα και διαμορφώθηκε η αρχική ομάδα από τους ιδρυτές, μετέπειτα έγινε μια στοχευμένη έρευνα σε ένα μεγάλο αριθμό ζευγαριών από Κύπρο που θα παντρεύονταν και το μεγαλύτερο ποσοστό έδειξε κατενθουσιασμένο με την ιδέα, δίνοντάς μας την επιβεβαίωση που θέλαμε για να ξεκινήσουμε δουλειά και να ολοκληρώσουμε αυτή την νέα εφαρμογή.

Γιατί ένα ζευγάρι να επιλέξει την συγκεκριμένη πλατφόρμα κατά τη διαδικασία προγραμματισμού του γάμου του; Ποια καινοτομία προσφέρει και ποιο το κόστος;

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενός κυπριακού γάμου είναι η διαδικασία πρόσκλησης και διαχείρισης των προσκεκλημένων. Το smart.wedding, όπως αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ερώτηση, αποσκοπεί στο να διευκολύνει και να κάνει ξεκούραστη και διασκεδαστική αυτή την διαδικασία.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθούμε στο ότι στοχεύει κυρίως το κυπριακό κοινό με χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κυπριακού γάμου, κάτι το οποίο δεν βλέπεις σε άλλες παρόμοιες λύσεις του εξωτερικού.

Στοιχεία όπως η διπλή ιστοσελίδα που σε αφήνει να διαχειριστείς ξεχωριστά τους προσκεκλημένους του δείπνου από τους προσκεκλημένους της δεξίωσης, όπως επίσης και η διαθεσιμότητα της ελληνικής γλώσσας στην ιστοσελίδα του γάμου, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν την εμπειρία πιο στοχευμένη προς τον κυπριακό γάμο.

Το κόστος είναι 200 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά στα οποία αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ερώτηση. Επίσης, επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ικανοποιημένα τα ζευγάρια από την χρήση της πλατφόρμας, προσφέρουμε επιστροφή χρημάτων μέσα σε 30 μέρες από την αγορά χωρίς να χρειάζεται να δοθεί καμία διευκρίνιση.

Ποια η ανταπόκριση του κυπριακού κοινού μέχρι στιγμής;

Η πλατφόρμα άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά αρχές του χρόνου και άνοιξε επίσημα τις πόρτες της για όλο το κοινό τον Ιούνιο.

Η προώθηση μέχρι τώρα γινόταν από στόμα σε στόμα και από κάποιους στενούς συνεργάτες του χώρου, κυρίως γιατί θέλαμε να ελέγξουμε την διάθεση της υπηρεσίας, ως επίσης και να κρατήσουμε την υψηλή της ποιότητα.

Ως τώρα έχουν δημιουργήσει 20 ζευγάρια την ιστοσελίδα τους, από τα οποία τα πέντε έχουν ήδη παντρευτεί και τα υπόλοιπα αναμένεται να παντρευτούν μέχρι τέλος του χρόνου.

Η πλατφόρμα προσφέρεται και για διοργάνωση άλλων εκδηλώσεων εκτός από γάμους;

Όχι. Σε αυτό το αρχικό στάδιο η πλατφόρμα στοχεύει μόνο τους γάμους. Ξέρουμε ότι υπάρχει ζήτηση για παρόμοια υπηρεσία και για άλλες εκδηλώσεις, αλλά θέλουμε να αφοσιωθούμε στο να κάνουμε πρώτα την υπηρεσία όσο καλύτερη γίνεται για τους γάμους πριν προχωρήσουμε να στοχεύουμε άλλες εκδηλώσεις.

Είναι όμως κάτι το οποίο βλέπουμε να κάνουμε στο μέλλον, σίγουρα κάτω από ένα διαφορετικό brand, αλλά με τις τεχνολογίες και την εμπειρία που θα έχουμε από το smart.wedding.

Έχετε πλάνα για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής σας ιδέας;

Η ομάδα θα συνεχίσει να βελτιώνει την πλατφόρμα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα σχόλια των ζευγαριών, αλλά και των προσκεκλημένων τους.

Επίσης έχουμε αρχίσει να κοιτάζουμε για πιθανή επέκταση σε άλλες χώρες στις οποίες διεξάγονται γάμοι με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως της Κύπρου και είμαστε ήδη σε συνομιλίες με κάποιους πιθανούς συνεργάτες.

Δειτε Επισης

Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future