Ενισχύεται η κυβερνοασφάλεια με την οδηγία NIS2

Συνεχείς προσπάθειες για την επίτευξη ανθεκτικότητας ενάντια σε ολοένα και μεγαλύτερες κυβερνοαπειλές καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόθεση της για διατήρηση της ασφάλειας και προστασίας της ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας αντανακλάται μέσα από τη νέα οδηγία με την ονομασία «NIS2». Η αναθεωρημένη οδηγία, καθώς αντικαθιστά την NIS, αποσκοπεί στην εφαρμογή μέτρων κυβερνοασφάλειας στα διάφορα κράτη μέλη. Καθορίζει ελάχιστους κανόνες για ένα κανονιστικό πλαίσιο και θεσπίζει μηχανισμούς για την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αρχών σε κάθε κράτος μέλος.

Με την οδηγία, θεσπίζεται επίσημα το ευρωπαϊκό δίκτυο οργανισμών διασύνδεσης για τις κρίσεις στον κυβερνοχώρο, το EU-CyCLONe, το οποίο θα στηρίζει τη συντονισμένη διαχείριση περιστατικών κυβερνοασφάλειας μεγάλης κλίμακας.

Γιατί είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία των πλαισίων κυβερνοασφάλειας; Πώς αξιοποιούν οι επιχειρήσεις προγράμματα με σκοπό την προστασία τους στον κυβερνοχώρο; Η Iva Tasheva, συνιδρυτής και επικεφαλής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, στη CYEN SCS θα δώσει τις απαντήσεις, στο πλαίσιο του 2ου Cyber Security Conference που πραγματοποιείται στις 26 Οκτωβρίου 2022 στο Hilton Nicosia. Η Tasheva θα παρουσιάσει την οδηγία NIS2 εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το πλαίσιο κυβερνοασφάλειας -ένα σύνολο προτύπων, κατευθυντήριων γραμμών και διαδικασιών- βοηθούν οργανισμούς να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα την έκθεσή τους σε τέτοιες απειλές.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παροχή πληροφοριών για τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας, την προστασία από διαδικτυακές απειλές και την προστασία της ζωτικής σημασίας υποδομής εταιρειών και οικονομικών ιδρυμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εκπαίδευσης σχετικά με τον τρόπο πρόληψης, εντοπισμού και άμυνας έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Το κοινό θα έχει πρόσβαση στη πολύτιμη αυτή γνώση. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τη στρατηγική τους για ευελιξία και ανθεκτικότητα σε αβέβαιες στιγμές και να ενημερωθούν για προγράμματα που αντιμετωπίζουν αναδυόμενες απειλές και προηγμένες επιθέσεις. Με τη συμμετοχή τους οι σύνεδροι θα μάθουν, ακόμη, για προγράμματα αξιολόγησης απειλών και τρωτών σημείων και πώς εντοπίζονται έγκαιρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου και να υιοθετήσουν μια σύγχρονη προοπτική ασφάλειας.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers και άλλα ανώτερα στελέχη. Συγκεκριμένα, το μεγάλο γεγονός ενδιαφέρει CTOs, CSOs, CISOs CCOs, Συμβούλους Ασφάλειας, Αναλυτές Ασφάλειας, Προγραμματιστές, Λειτουργούς Συμμόρφωσης κ.α.

 

Πληροφορίες

Οργανωτής: ΙΜΗ, ISACA

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): KPMG, Odyssey, Stylianos Christoforou & co

Ακαδημαϊκός συνεργάτης: UCLan Cyprus

Υποστηρικτής: ESET

Με τη στήριξη: ACFE, Cyprus Computer Society, CITEA, Cyprus Tech Association, 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση