Αννίτα Δημητρίου: Χαιρετίζει την ένταξη της Κύπρου στον DCO

Tη σημασία της ένταξης της Κύπρου στον Οργανισμό Ψηφιακής Συνεργασίας (Digital Cooperation Organisation - DCO), στην προσπάθειά της για μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, η οποία θα συμβάλει στη Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας «Όραμα 2035», τόνισε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία δέχθηκε τη Γενική Γραμματέα του ΟΨΣ, Deema Al Yahya, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Κύπρο, για την υπογραφή συμφωνίας προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων για στήριξη του έργου του ΟΨΣ και  την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Την κ. Yahnya συνόδευε στη Βουλή ο Υφυπουργός  Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.   

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του νομοθετικού πλαισίου για την κάλυψη κενών, ιδιαίτερα όσον αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προς διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη πρόσβασης και εξοικείωσης όλων των πολιτών με τα νέα ψηφιακά δεδομένα, ξεκινώντας από τη σχολική ηλικία μέσω κατάλληλα προσαρμοσμένων προγραμμάτων, με στόχο τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών κυρίως, για γυναίκες και νέους.

Η Γενική Γραμματέας του ΟΨΣ χαιρέτισε την ένταξη της Κύπρου στον Οργανισμό με ταχύτατους ρυθμούς και υπογράμμισε τον σημαντικό της ρόλο, ως πύλης που θα συνδέει τον ΟΨΣ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Yahya σημείωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του Οργανισμού είναι η αύξηση του αριθμού των γυναικών σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στον τομέα αυτό.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία που αποδίδει ο ΟΨΣ στη διασφάλιση ενός βιώσιμου και ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος, που να διέπεται από αυστηρά πρότυπα και αρχές.

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης