CYTA: Με ταχύτητες 5G τρέχει από σήμερα όλη η Κύπρος (video)

100% πληθυσμιακής κάλυψης 5G απολαύει επισήμως από σήμερα η Κύπρος, με την ολοκλήρωση του παγκύπριου δικτύου 5G της CYTA. Το έργο καθιστά την Κύπρο ως την πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.

Η λειτουργία της τελευταίας κεραίας του δικτύου, που σηματοδότησε το τέλος των εργασιών αναβάθμισης, ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 2 Μαΐου, στο χωριό Συκόπετρα.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Μιχάλης Ιωαννίδης, χαρακτήρισε το έργο ως ένα σημαντικό επίτευγμα που, όπως τόνισε, επιτρέπει σε κάθε πολίτη να συμμετάσχει στη ψηφιακή μετάβαση, ενώ υπέδειξε ότι πλέον η Κύπρος διαθέτει γρηγορότερο δίκτυο από όλες τις πρωτεύουσες της Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, ο CEO της CYTA, Ανδρέας Νεοκλέους, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες συνθήκες στο πλαίσιο των οποίων άρχισε κι ολοκληρώθηκε το έργο, που ήταν, μεταξύ άλλων, η πανδημία κι οι βανδαλισμοί σε κεραίες της CYTA, κατά την έναρξη των εργασιών.

Ο κ. Νεοκλέους αναφέρθηκε, επίσης, στους δύο μεγάλους στόχους της CYTA που είναι να προσφέρει και στα χωριά ό,τι προσφέρει στις πόλεις, αλλά κι η καταπολέμηση της αστυφιλίας μέσω της προσέλκυσης περισσότερων ανθρώπων στις ορεινές περιοχές.  

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, υπέδειξε ότι η CYTA, με αυτήν την πρωτοβουλία, συμβάλλει στην εφαρμογή κι επίτευξη του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τη ψηφιακή μετάβαση.

Παράλληλα, ο επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης, επεσήμανε ότι η εταιρεία αποτελεί στυλοβάτη στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ορεινών περιοχών και βελτίωσης της τεχνολογικής προσβασιμότητας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ