Επικαιροποίησαν την ψηφιακή τους συνεργασία Κύπρος και Εσθονία

InBusinessNews  29/04/2022 13:05
Επικαιροποίησαν την ψηφιακή τους συνεργασία Κύπρος και Εσθονία

Επικαιροποίησαν την ψηφιακή τους συνεργασία Κύπρος και Εσθονία

InBusinessNews  29/04/2022 13:05

Eπικαιροποιημένο Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Ψηφιακής Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Εσθονία.

Η υπογραφή έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στην Εσθονία. Ο Πρόεδρος είχε το πρωί συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας, Kaja Kallas, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο Ταλίν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση τους ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, η ενεργειακή ασφάλεια, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση.

Μετά τις συνομιλίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Εσθονή Πρωθυπουργός υπέγραψαν το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Εσθονίας στον τομέα της Ψηφιακής Συνεργασίας, ένας τομέας, όπως αναφέρεται, στον οποίο η κυπριακή Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, αφού σε μεγάλο μέρους του Σχεδίου «Κύπρος - το Αύριο» περιλαμβάνονται πολιτικές για την ψηφιακή μετάβαση.

Το Μνημόνιο αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσπαθειών της Κυπριακής Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης και περιλαμβάνει νέους τομείς συνεργασίας και παροχής εμπειρογνωμοσύνης, ανάμεσα σε άλλα, για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και μεταρρύθμισης Αρχείου Πληθυσμού και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανάπτυξης πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια και βελτιστοποίησης του κύκλου ζωής των έργων.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας CybExer Technologies που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας