Andrey Fadeev: Σε άνοδο η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών στην Κύπρο

«H Κύπρος αποτελεί για εμάς ένα εξαιρετικό μέρος για διεξαγωγή των εργασιών μας και για να είμαστε σε επαφή με τους συνεργάτες και τους παίκτες μας σε όλο τον κόσμο. Είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε., κάτι που μας δημιουργεί ευκαιρίες και διευκολύνει τις επιχειρηματικές μας συναλλαγές κι επιπλέον βρίσκεται σε άνοδο η ανάπτυξη της πληροφορικής και της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών».

Τα πιο πάνω τονίζει σε συνέντευξή του στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business ο CEO της Nexters, Andrey Fadeev. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε», τονίζει, «ότι για τους πιο πάνω κι άλλους λόγους, η Λάρνακα, η Λεμεσός και το νησί συνολικά προσφέρουν μοναδικό περιβάλλον για επενδύσεις, το οποίο μας επιτρέπει να εργαζόμαστε άνετα και αποτελεσματικά. Βλέποντας, μάλιστα, πώς η πόλη της Λάρνακας εξελίσσεται ραγδαία, ως αποτέλεσμα αρκετών μεγάλων έργων, πιστεύουμε ότι η θέση της θα ενισχυθεί στο σύντομο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη:

Σάββας Περδίος: Δίνουμε νέα ταυτότητα στην τουριστική Κύπρο

Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών

To νέο πρόσωπο του Hilton Nicosia μετά το lifting €11 εκατ. (pics)

Ευνοϊκά τα δεδομένα 

Η Nexters δημιουργεί παιχνίδια για φορητές συσκευές σε πολλές πλατφόρμες, από κινητά έως επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτά καλύπτουν το 80%, περίπου, των εσόδων μας. Συνολικά, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παίξει με τα παιχνίδια μας, ενώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 αναφέραμε εισοδήματα πέραν των $400 εκατ.

Η Κύπρος ευνοεί τις εργασίες μας, καθώς ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα, που συμβαίνουν τώρα στη χώρα, είναι η προώθηση διαφόρων πρωτοβουλιών για μετατροπή της σε σημαντικό διεθνή κόμβο πληροφορικής και είναι τιμή μας να συμμετέχουμε ως μέλος στο TechIsland Association, που έχει αυτό τον στόχο. Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για καινούργιες εταιρείες τεχνολογίας, όπως επίσης ένα ακόμα πιο φιλόξενο περιβάλλον γι’ αυτές, βοηθούμε τα μέγιστα το σύνολο της οικονομίας της Κύπρου. Είναι δεδομένο ότι όταν ο υψηλής τεχνολογίας τομέας αναπτύσσεται, προοδεύουν μαζί κι όλοι οι άλλοι κλάδοι.

Μιλώντας για ανάπτυξη, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όσο λιγότερη γραφειοκρατία υπάρχει τόσο περισσότεροι επενδυτές  επιθυμούν να εισέλθουν σε μια χώρα. Όσον αφορά τη Nexters, μέχρι στιγμής έχουμε μείνει αρκετά ικανοποιημένοι με την εμπειρία μας στην Κύπρο. Μπορεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια να αποθαρρύνουν ορισμένους επενδυτές, πιστεύω όμως ότι η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να γίνει ακόμη πιο φιλόξενη σε νέες επενδύσεις.

Σε άνθηση η πληροφορική

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο ανθούν διάφοροι τομείς της πληροφορικής, καθώς πολλές εταιρείες ανοίγουν γραφεία στο νησί. Αυτές δε, που έχουν ήδη εδραιωθεί, φαίνεται να επεκτείνουν την παρουσία τους, γιατί, θα το επαναλάβω, είναι εξαιρετικό μέρος για τέτοιες επιχειρήσεις. Πιθανώς το καλύτερο παράδειγμα να αποτελεί η Λεμεσός, όπου η πληροφορική έχει ιδιαίτερα ανοδική πορεία, πιστεύω, όμως, ότι και η Λάρνακα έχει όλα όσα είναι απαραίτητα για να επαναλάβει αυτή την επιτυχία.

Για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών πρέπει να πω ότι ανθεί σε όλο τον κόσμο, είναι ήδη μεγαλύτερη από εκείνη του κινηματογράφου αλλά και της μουσικής κι η ανάπτυξη είναι αρκετά σταθερή. Τα παιχνίδια για κινητά, όπου η Nexters είναι πολύ δυνατή, είναι το πιο προσοδοφόρο και ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα αυτής της αγοράς σε ποσοστό πάνω από το 50% αυτής. Και εργαζόμαστε σε δύο από τους πιο υποσχόμενους τομείς - το casual και το mid-core. Τα casual παιχνίδια προορίζονται να παίζονται από τους περισσότερους παίκτες. Είναι απλά, διασκεδαστικά και σαγηνευτικά. Τα mid-core απευθύνονται σε πιο έμπειρους παίκτες και απαιτούν λίγο περισσότερη προσπάθεια, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά προσιτά και πολύ ικανοποιητικά.

Δούναι και λαβείν

Και μιλώντας για επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι σημαντικό οι εταιρείες να αναλαμβάνουν την ευθύνη σε ζητήματα κοινωνικά, οικολογικά και άλλα εκεί όπου βρίσκονται. Δεν μπορείς να δραστηριοποιείσαι κάπου και να μη δίνεις τίποτα πίσω. Αυτό προσπαθούμε κι εμείς να κάνουμε. Να σκεφτόμαστε όχι μόνο τα κέρδη αλλά και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.                         

Εξίσου σημαντική για εμάς είναι η ισότητα. Στη Nexters, περισσότερο από το 30% των εργαζομένων είναι γυναίκες και προσπαθούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη γυναικεία παρουσία. Συμμετέχουμε, επίσης, σε διάφορες πράσινες και κοινωνικές πρωτοβουλίες στην Κύπρο και αλλού, όπως οι δραστηριότητες Let’s Make Cyprus Green, ενώ υποστηρίξαμε τους μαραθώνιους σε Λάρνακα και Λεμεσό. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, σ’ ό,τι αφορά το δικό μας περιβάλλον, κατά την πανδημία, για παράδειγμα, διευκολύναμε περισσότερο την εξ αποστάσεως εργασία και εξορθολογήσαμε τις επικοινωνίες εντός της εταιρείας, διασφαλίζοντας την υγεία των εργαζομένων μας.

Τελικά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και πλέον το προσωπικό μπορεί να εργάζεται από οποιοδήποτε, σχεδόν, μέρος του κόσμου. 

Εταιρικό προφίλ

• H Nexters ιδρύθηκε το 2010 από τους Andrey Fadeev και Boris Gertsovsky, που έγιναν φίλοι και το ενδιαφέρον τους για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών τους οδήγησε στην απόφαση να συγχωνεύσουν τις εταιρείες τους σε ενιαία οντότητα.

• Πρόκειται για διεθνή εταιρεία ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών.

•Διαθέτει δύο γραφεία στη Λεμεσό και ένα στη Λάρνακα.

• Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 850 σε πάνω από 10 χώρες.

• Είναι μία από τις πέντε κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες παιχνιδιών για κινητά στην Ευρώπη.

• Τη δημοσιοποίησαν στο Nasdaq, όπου πραγματοποίησαν τις πρώτες εξαγορές και επενδυτικές συμφωνίες ύψους $100 εκατ. και βρίσκονται ακόμα στην αρχή.

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση