Μ. Χαραλαμπίδης: Πώς η τεχνολογία ενισχύει την κυπριακή οικονομία

«Να πιστέψουμε στην τεχνολογία και να μην αντιστεκόμαστε στην εξέλιξη», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECOMMBX, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μιλώντας στην κάμερα του InBusiness TV, στο πλαίσιο του 12th Nicosia Economic Congress.

Ο τομέας της τεχνολογίας, είναι εκ των βασικών πυλώνων της κυπριακής οικονομίας, υπέδειξε ο κ. Χαραλαμπίδης, αφού συνεισφέρει όχι μόνο οικονομικά αλλά και από πλευράς υποδομών σ' όλες τις υπηρεσίες.

«Είτε έχουν να κάνουμε με την οικονομία, τον τουρισμό, μέχρι και την εστίαση, ο τεχνολογικός τομέας παρέχει πάρα πολλές καινοτομίες για να μπορέσουν να βοηθηθούν», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η Κύπρος σε πιο αναβαθμισμένο ρόλο στην Ε.Ε.

Σκιαγραφώντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, ο κ. Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι μέσω του τομέα, αναβαθμίζεται ο ρόλος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και έναντι των ανταγωνιστών.

«Το τι χρειαζόμαστε, είναι να πιστέψουμε στην τεχνολογία, να μην αντισταθούμε στην εξέλιξη-γιατί είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να αντιστεκόμαστε στην εξέλιξη-και να ακούσουμε τα πράγματα και να τα αντιληφθούμε όπως είναι με το όνομά τους», κατέληξε.

12th Nicosia Economic Congress

Το 12th Nicosia Economic Congress έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Στόχος του, να σκιαγραφήσει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και να παραθέσει τις μελλοντικές της προοπτικές.

Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις όπου υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν την ευχέρεια να ενημερωθούν για τα τρέχοντα οικονομικά θέματα, να θέσουν τα ερωτήματά τους, καθώς και να αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες