Οι τάσεις του ERP για το 2022

Σήμερα οι επιχειρήσεις βασίζονται περισσότερο από ποτέ στα συστήματα ERP για τη σωστή λειτουργία τους. Από διεργασίες όπως το HR και η οικονομική διαχείριση, έως τον αυτοματισμό ενεργειών marketing και eCommerce. Το αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο τα συστήματα ERP να εξελίσσονται ενσωματώνοντας νεότερες τεχνολογίες, περισσότερες λειτουργίες και αξιοποιώντας τις τελευταίες τάσεις. Ας δούμε ποιες είναι αυτές αναλυτικότερα.


Εξατομικευμένες λύσεις ERP
Αν μέχρι τώρα οι λύσεις all-in-one έδειχναν να έχουν μεγάλη απήχηση στις σύγχρονες επιχειρήσεις, το 2022 αναμένεται ότι μάλλον θα αποτελέσουν παρελθόν. Η νέα τάση υποδεικνύει ότι θα προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά, με τους παρόχους να προσφέρουν πιο εξατομικευμένες λύσεις στις επιχειρήσεις, καθώς οι σύγχρονες cloud ERP λύσεις όπως αυτές που προσφέρει η SoftOne παρέχουν τα κατάλληλα εργαλεία για τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών.

Στη λογική αυτή, φέτος και του χρόνου αναμένουμε ότι οι λύσεις ERP θα προσφέρουν ακόμα πιο ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο περιβάλλον χρήσης, καθιστώντας τις λύσεις πιο πελατοκεντρικές και προσβάσιμες. Με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η ΑΙ, οι λύσεις ERP θα αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερες νέες λειτουργίες.


Υποστήριξη mobile
Έχουν παρέλθει οι εποχές όπου η λύση ERP ήταν δεμένη αποκλειστικά σε μία συσκευή. Η ολοκληρωμένη mobile υποστήριξη θα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου ERP το 2022.

Η mobile υποστήριξη δεν προσφέρει μόνο πρόσβαση στα δεδομένα εν κινήσει, αλλά φέρνει και πρόσθετα πλεονεκτήματα όπως δυνατότητα εκτέλεσης της εργασίας οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε. Χάρη στην εδραίωση της εξ αποστάσεως εργασίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να εκτελούν back-end και front-end εργασίες ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός γραφείου.

Επιπλέον, ενθαρρύνεται η συνεργασία για απομακρυσμένες ομάδες σε διαφορετικές χρονικές ζώνες. Η mobile υποστήριξη βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ ομάδων, ελαχιστοποιώντας τις καθυστερήσεις.


Insights σε πραγματικό χρόνο
Η πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις. Τα analytics σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιούνται από μέλη ομάδων προκειμένου να βελτιώσουν την ευελιξία των λειτουργιών τους και είναι το κλειδί για insights σε πραγματικό χρόνο και διαχείριση των logistics. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι τα συστήματα ERP έχουν ενσωματώσει data insights πραγματικού χρόνου ως βασικό τους χαρακτηριστικό.

Οι επιχειρήσεις βασίζονται σε έγκαιρες και ακριβείς πληροφορίες, οπότε τα συστήματα ERP εστιάζουν στην ενσωμάτωση λειτουργιών που συγκεντρώνουν αξιόπιστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, τα analytics πραγματικού χρόνου συνεισφέρουν στην απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία, μέσω της αδιάκοπης πρόσβασης όλων των τμημάτων στα σχετικά δεδομένα. Το 2022 αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη εστίαση στην υποστήριξη των data insights πραγματικού χρόνου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις.


Πανίσχυρα data analytics
Αν και κάποια legacy συστήματα μπορούν να συλλέξουν και να οργανώσουν δεδομένα, δεν διαθέτουν τα πανίσχυρα χαρακτηριστικά data analytics των σύγχρονων συστημάτων cloud ERP. Εντός του 2022 αναμένουμε περισσότερα εργαλεία, data visualization και ενσωματωμένες δυνατότητες analytics που θα βοηθήσουν την επιχείρησή να λαμβάνει αποφάσεις βάσει πραγματικών δεδομένων, προλαμβάνοντας τις τάσεις του μέλλοντος.

Δειτε Επισης

Θ. Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κ. Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads