Η Cablenet «έτρεξε» με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το 2021

Το 2021 ήταν μια χρονιά σημαντικής αύξησης εσόδων για την Cablenet, η οποία έφτασε τα 53,5 εκατ. ευρώ - σε σύγκριση με τα έσοδα των 47 εκατ. ευρώ το 2020-, που μεταφράζεται σε αύξηση 14%. Αυτή η διψήφια αύξηση των εσόδων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική ανάπτυξη της Συνδρομητικής βάσης, η οποία σημείωσε αύξηση 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Γιάννος Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Ανασκόπησής του, δήλωσε: «Η επίτευξη ενός τέτοιου ρυθμού ανάπτυξης, από τους κορυφαίους στον κλάδο, εν μέσω μεγάλων προκλήσεων λόγω πανδημίας, αλλά παράλληλα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και ώριμο περιβάλλον, καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα των ανθρώπινων πόρων μας, της ξεκάθαρης στρατηγικής μας και την αποτελεσματική της εκτέλεση.

Το 2021 σηματοδοτήθηκε από την πλήρη είσοδό μας στην αγορά της Κινητής Τηλεφωνίας ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος - ΜΝΟ (Mobile Network Operator), καθώς και από το λανσάρισμα του καινοτόμου προϊόντος Purple Max που «τάραξε τα νερά» της αγοράς Κινητής στην Κύπρο, προσφέροντας στους Συνδρομητές Απεριόριστα Data/Λεπτά Ομιλίας/SMS, χωρίς καθόλου περιορισμούς και δεσμεύσεις, σε μια προσιτή τιμή για όλους. Αυτή ήταν μια υπόσχεση που δώσαμε στην αγορά ως συνέχεια της διαχρονικής φιλοσοφίας μας, ο συνδυασμός αξίας με την τιμή που θα προσφέρει η Cablenet στην κινητή, να είναι πιο κοντά στο τι απολαμβάνουν οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα της ένταξής μας στην κινητή τηλεφωνία, η Cablenet σημείωσε αύξηση περίπου 110% της βάσης συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, υπερβαίνοντας τους 46.000 Συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής μέχρι το τέλος του 2021-, και αύξηση 157% των εσόδων μας στην κινητή το 2021 έναντι του 2020. Το μερίδιο αγοράς μας στη κινητή τηλεφωνία συμβολαίου αυξήθηκε στη συνέχεια σε 5%, από 2% το 2020, μια πολύ σημαντική αύξηση για τα δεδομένα της αγοράς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, αλλά και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας, η Cablenet συνέχισε τις επενδύσεις της στον τομέα της Κινητής και πιο συγκεκριμένα σε συστήματα που σχετίζονται με το δίκτυο, καθώς και στο σχεδιασμό του δικτύου 4G και 5G.

Από την πλευρά των υπηρεσιών διαδικτύου, το σταθερά αναπτυξιακό μας ταξίδι συνεχίστηκε, καταγράφοντας αυξημένη δυναμική το δεύτερο εξάμηνο του 2021, όπου η Cablenet κατέλαβε το 62% των καθαρών προσθηκών της αγοράς. Η επέκταση του δικτύου μας σε νέες περιοχές της Κύπρου συνεχίστηκε για να καλύψει τη ζήτηση τόσο από οικιακούς πελάτες, όσο και από επιχειρήσεις. Πλέον, η Cablenet καλύπτει περίπου 193.000 κατοικίες, παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της για συνεχή επέκταση του δικτύου της, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κάλυψης του 80% περίπου των νοικοκυριών της χώρας. Η παραπάνω επέκταση συνοδεύτηκε επίσης από τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να προσφέρουμε υψηλότερες ταχύτητες στους Συνδρομητές μας και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία και την απόδοση του δικτύου μας, έχοντας ως στόχο την απαράμιλλη εμπειρία των πελατών μας.

Επίσης, μέσα στο 2021, προχωρήσαμε σε ανανέωση του Τηλεοπτικού μας περιεχομένου, με την κυκλοφορία επιπλέον αθλητικών και άλλων θεματικών καναλιών. Προτεραιότητα της Cablenet παραμένει η προσφορά πλούσιου και ποιοτικού ψυχαγωγικού και αθλητικού περιεχομένου, ακόμα πιο προσιτό στους Συνδρομητές της. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2021, η Cablenet είχε ανάπτυξη της τάξης του 20% στους Συνδρομητές των Αθλητικών καναλιών, σε σχέση με το τέλος του 2020, γεγονός που ενισχύει την ήδη σημαντική ανάπτυξη που σημειώθηκε το προηγούμενο έτος.

Δέσμευση είναι να κάνουμε τη διαφορά στην αγορά και αυτό σηματοδοτείται από την εισαγωγή του νέου σλόγκαν 'Cablenet For a Better Life'. Αυτή η υπόσχεση συνεπάγεται τη μετάφραση της εμπορικής, λειτουργικής και τεχνολογικής καινοτομίας σε πρακτικά και απλά μέσα, που μπορούν να κάνουν τη ζωή των Συνδρομητών, των εργαζομένων και της κοινωνίας στην οποία ζούμε, καλύτερη με κάθε δυνατό τρόπο. Η δέσμευση 'For a Better Life' εντάσσεται στον βασικό στρατηγικό πυλώνα για τη λειτουργία της εταιρείας με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, έχοντας ταυτόχρονα ως στόχο ένα μέλλον βασισμένο σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέχρι στιγμής μας ενθαρρύνει η θετική υποδοχή των πρωτοβουλιών μας, οι οποίες, μέσω σχετικής έρευνας αγοράς το 2021, έχουν καθιερώσει την Cablenet στην ηγετική θέση Ικανοποίησης Πελατών τόσο στις Σταθερές όσο και στις Κινητές Υπηρεσίες.

Ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός στόχος μας παραμένει ο ίδιος – να συνεχίσουμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά, αποκτώντας σημαντικά μερίδια αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες, σε Παγκύπρια βάση. Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στα εργαλεία που είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου, την αξία του Βrand μας, το ανθρώπινο ταλέντο μας και τους Συνδρομητές μας, καθώς και ένα αδιαμφισβήτητο πάθος για αναζήτηση του καλύτερου». κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος της Cablenet, Nikhil Patil, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθαρρυμένοι από την εξαιρετική απόδοση της εταιρείας το 2021. Αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν απόδειξη μιας διορατικής στρατηγικής που έχει αναπτύξει και εφαρμόσει η διοικητική  ομάδα της Εταιρείας, και της οποίας ο απώτερος στόχος είναι να προσφέρει μια απαράμιλλη και απρόσκοπτη εμπειρία στους Συνδρομητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Cablenet θα συνεχίσει και θα επιταχύνει περαιτέρω το επενδυτικό της πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην επέκταση του δικτύου της, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό Συνδρομητών να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή εμπειρία επικοινωνίας και ψυχαγωγίας».

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023