Adacom Cyber Security Cyprus: Έλαβε πιστοποίηση ISO 37001:2016

Στις αρχές Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προβλεπόμενη επιθεώρηση της Adacom Cyber Security CY Lτd προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση ως προς την ανάπτυξη και εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης ISO 37001:2016 «Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας» (Anti-bribery management system).

Το πρότυπο ISO 37001:2016 αποτελούσε προτεραιότητα της εταιρείας, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα πρότυπα που ήδη διαθέτει, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η πλήρης διαφάνεια των διαδικασιών συναλλαγών της με τους πελάτες κι τους συνεργάτες της. Η πιστοποίηση ISO 37001:2016 έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες, του ISO 22301:2019 για την επιχειρησιακή συνέχεια και του ISO/IEC 27001:2013 για την ασφάλεια διαχείρισης πληροφοριών, ενώ καταδεικνύει την δέσμευση της εταιρείας  για την πλήρη και συνεχή εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα. Παράλληλα, ενισχύεται η ικανότητα της να προσφέρει άριστες συμβουλευτικές υπηρεσίες στους πελάτες της για την ανάπτυξη των σχετικών προτύπων.

 

Η πιστοποίηση ISO 37001:2016 καθορίζει μία σειρά μέτρων που βοηθούν τους οργανισμούς να προλαμβάνουν, ανιχνεύουν και αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της δωροδοκίας. Σχετικά μέτρα αφορούν στην υιοθέτηση πολιτικών, το διορισμό στελέχους επιφορτισμένου με την ευθύνη παρακολούθησης της συμμόρφωσης του οργανισμού, την εκπαίδευση,  την αξιολόγηση των κινδύνων και τη δέουσα επιμέλεια σε έργα και συνεργάτες, εφαρμόζοντας οικονομικούς και εμπορικούς ελέγχους και θεσπίζοντας διαδικασίες υποβολής εκθέσεων και έρευνας.

Τα άμεσα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή της πιστοποίησης  ISO 37001:2016 είναι τα ακόλουθα:

  • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία, της φερεγγυότητας και της φήμης αυτής.
  • Εφαρμογή της εταιρικής διακυβέρνησης και αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση φαινομένου της δωροδοκίας, καθώς θα είναι εφικτή η εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για τη μείωση του κινδύνου δωροδοκίας, τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και σε Αναθέτουσες Αρχές και Φορείς.
  • Καταγραφή διαδικασιών και, συνακόλουθα, δυνατότητα λήψης βέλτιστων διοικητικών αποφάσεων, βάσει μετρήσιμων δεδομένων, οι οποίες –αν μη τι άλλο– οδηγούν σε μείωση του διοικητικού κόστους.
  • Συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Η ADACOM με παραρτήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, δραστηριοποιείται στην αγορά ως πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων, υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας και QTSP . Η ADACOM διαθέτοντας μια μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων και μηχανικών ασφάλειας πληροφοριών με βαθιά τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία στον τομέα της ψηφιακής υπογραφής και της προστασίας ευαίσθητων επιχειρηματικών δεδομένων, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά οργανισμούς και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους για την επιτυχημένη εφαρμογή των παραπάνω λύσεων, παρέχοντας υπηρεσίες, ανάλυσης, σχεδιασμού, υλοποίησης και τεχνικής υποστήριξης προσαρμοσμένες στις εκάστοτε επιχειρηματικές απαιτήσεις των πελατών της. H ADACOM, καθώς και η θυγατρική της στην Κύπρο, είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2000, ISO 27001:2013 & ISO 22301:2019 και ISO 37001:2016, για τις υπηρεσίες υποδομής δημοσίου κλειδιού και ασφάλειας πληροφοριών ενώ παράλληλα οι υποδομές της είναι διαβαθμισμένες κατά EUSecret & NATOSecret.  Τέλος η ADACOM προχώρησε το 2019 σε επένδυση για την δημιουργία Secure Operation Center,  μέσα από την οποία παρέχονται υπηρεσίες Managed Security Services προς τους πελάτες της.

Επισκεφτείτε το site μας ή επικοινωνήστε με την ADACOM Cyber Security Cyprus στο +357 22444071

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση