Petr Valov: Σε τροχιά Silicon Valley της Μεσογείου η Κύπρος

H Exness χτίστηκε πάνω σε ηθικές πρακτικές και στην αλγοριθμική προσέγγιση για ανάπτυξη προϊόντων. «Στόχος μας είναι να διακρινόμαστε και να αναγνωριζόμαστε ως η καινοτόμος fintech εταιρεία που πραγματικά είμαστε», τονίζει ο Petr Valov, ιδρυτής και CEO, εκφράζοντας την άποψη ότι η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε τροχιά να μετατραπεί σε Silicon Valley της Μεσογείου.

«Η Exness είναι πολλά περισσότερα από ένας broker. Προσεγγίζουμε την ανάπτυξη των προϊόντων μας βάσει της επιστήμης και των μαθηματικών, ενώ οι τεχνολογίες μας σχεδιάζονται από κορυφαίους στατιστικούς αναλυτές ανά τον κόσμο», αναφέρει.

Σημειώνει ότι αυτοί οι αναλυτές αναπτύσσουν καινοτόμους και πρωτότυπους αλγόριθμους, που διασφαλίζουν την άμεση εκτέλεση πράξεων trading στις πιο βελτιστοποιημένες τιμές: «Αυτό μας επιτρέπει να παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε κορυφαίες συνθήκες trading, βάζοντας πάντα πρώτο το συμφέρον του πελάτη μας».

Μεγάλες προοπτικές

Επισημαίνει πως η Κύπρος είναι μια χώρα με μεγάλη προοπτική ανέλιξης: «Η γεωγραφική της θέση και το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ της δίνουν πλεονέκτημα στον τομέα του entrepreneurship.

Η ειλικρινής μου άποψη είναι ότι η χώρα έχει ένα μέλλον γεμάτο προοπτική και βρίσκεται ήδη σε τροχιά να μετατραπεί σε Silicon Valley της Μεσογείου». Μιλώντας για την τεχνολογία και την καινοτομία, πιστεύει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, έχοντας ευοίωνο μέλλον:

«Το σημαντικότερο κομμάτι για να φτάσουμε στο μέλλον αυτό είναι η προσέλκυση ταλέντων από τον παγκόσμιο χώρο της τεχνολογίας. Η παροχή των κατάλληλων κινήτρων τόσο σε ταλέντα όσο και σε εταιρείες για να έρθουν Κύπρο, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της Κύπρου σε πυρήνα τεχνολογίας, κάτι που έχει όλες τις δυνατότητες να καταφέρει», υπογραμμίζει. 

Πληθώρα προκλήσεων

Όπως λέει, «κάθε entrepreneur αντιμετωπίζει καθημερινά πληθώρα προκλήσεων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιτριγυρίζεται από ικανά και έμπιστα άτομα που μπορούν να του παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που έχω μια ομάδα σαν αυτή στην Exness». Όσο αναπτύσσεται η εταιρεία, αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις και μία από αυτές είναι η ομαλή λειτουργία των εργασιών της:

«Σε παγκόσμιο επίπεδο μετράμε πάνω από 1.000 υπαλλήλους, κάτι που χρειάζεται τη δυναμική συμβολή των ομάδων ανθρωπίνου δυναμικού και λειτουργιών. Αυτές στηρίζουν καθημερινά όλους μας τους υπαλλήλους και τους παρέχουν την ευελιξία, τη δημιουργική ελευθερία και τις προοπτικές εξέλιξης που χρειάζονται».

Δοκιμασία ευελιξίας

Η πανδημία ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για την ευελιξία της εταιρείας όσον αφορά τη διαχείριση των όποιων προκλήσεων. Συγκεκριμένα, σε χρόνο μηδέν οι ομάδες ανθρωπίνου δυναμικού και τεχνικής υποστήριξης κατάφεραν να εξοπλίσουν όλο το προσωπικό, για να μπορεί να δουλεύει απρόσκοπτα από το σπίτι, αλλά και να το στηρίξουν επαγγελματικά, πρακτικά και πνευματικά:

«Από τότε πήραμε τη συνειδητή απόφαση να υιθετήσουμε ένα νέο μοντέλο εργασίας, το λεγόμενο hybrid work model, όπου κάθε υπάλληλος μπορεί να επιλέξει αν θα δουλεύει από το γραφείο ή από το σπίτι ή με ένα συνδυασμό των δύο. Επιπλέον, εν μέσω της πανδημίας καταφέραμε να καταρρίψουμε νέα ρεκόρ και να παραμείνουμε σε πορεία κερδοφορίας και επέκτασης. Πήραμε από νωρίς όλες τις αποφάσεις και κάναμε τις κατάλληλες κινήσεις, για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα και δυναμικά».

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»