Με δικό της δίκτυο για τη ψηφιακή και έξυπνη πόλη η Πάφος

Ο Δήμος Πάφου δημιούργησε και διαθέτει πλέον το δικό του ιδιωτικό και αυτόνομο δίκτυο LoRaWAN, μέσω του οποίου θα επικοινωνούν μεταξύ τους όλες οι συσκευές-αισθητήρες των έργων της ψηφιακής και έξυπνης πόλης, δίνοντας σε πραγματικό χρόνο (real time) πολύτιμες και άμεσες πληροφορίες προς τον πολίτη, οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητά του και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής του.

Το πρωί, ο Δήμαρχος της πόλης ενημερώθηκε και επίσημα από την ανάδοχο εταιρεία Logicom Solutions Ltd για την ολοκλήρωση του έργου και την άμεση λειτουργία του, κάνοντας έτσι ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του στόχου για μετατροπή της Πάφου σε Smart City.

Μιλώντας κατά την παράδοση του έργου, ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι με τη λειτουργία του συστήματος, ο Δήμος και η πόλη βρίσκονται στην αρχή μιας μεγάλης πορείας, στη διαδρομή της οποίας ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο πολίτης. Ο δημότης, επεσήμανε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι σήμερα αναγκασμένος να απευθύνεται σε δεκάδες υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετηθεί ή να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Με την εγκατάσταση του συστήματος LoRaWAN και τη λειτουργία των έργων της έξυπνης πόλης, εξήγησε ο κ. Φαίδωνος, οι πολίτες θα δέχονται σε πραγματικό χρόνο (real time) πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, όπως για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στο σημείο που θέλουν να πάνε, την κατανάλωση του νερού στο σπίτι τους, τη θερμοκρασία και την υγρασία στην ατμόσφαιρα, την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα και των ρύπων στον αέρα, ακόμη και για το πότε γέμισε ο κάδος της πολυκατοικίας τους, στο πλαίσιο της έξυπνης διαχείρισης αποβλήτων.

Μέσω του LoRaWAN, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου, θα μπορούν να εκπέμψουν σήμα πέρα των 50.000 συσκευών-αισθητήρων που έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη, εκ των οποίων οι 3.200 έχουν τοποθετηθεί στους χώρους στάθμευσης, οι 27.000 θα συνδεθούν με τους έξυπνους υδρομετρητές, οι 150 θα στέλνουν μετρήσεις για το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, ενώ ένας ακόμη σημαντικός αριθμός θα εξυπηρετεί άλλα έργα της έξυπνης πόλης.

Δειτε Επισης

«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future
Δημήτρης Σκουρίδης: Έτσι μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας η Κύπρος-Προβολή της χώρας μας στην Ιαπωνία
Με τη στήριξη της Cyta, e-σύνδεση του «Σπιτιού του Παιδιού» με τις αίθουσες των δικαστηρίων