Το ΤΕΠΑΚ συμμετείχε στο Huawei Road Show 2021

Στο Huawei Road Show 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Huawei Technologies (Cyprus) Co. Ltd, συμμετείχε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, με κεντρικό θέμα «Lighting up the Future», το Demo Truck παρουσίασε πρόσφατες τεχνολογίες που προσφέρει ο παγκόσμιος κολοσσός Huawei όπως το 5G, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και το Cloud computing, «φωτίζοντας» το μέλλον όλων των κλάδων και θέτοντας τις βάσεις για ένα πλήρως συνδεδεμένο και έξυπνο κόσμο.

Το ΤΕΠΑΚ εκπροσωπήθηκε από δύο ερευνητικές ομάδες του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής υπό την καθοδήγηση των Επίκουρων Καθηγητών Ηρόδοτο Ηροδότου και Μιχάλη Μιχαηλίδη, οι οποίες δραστηριοποιούνται ερευνητικά στους τομείς της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων και των τηλεπικοινωνιών, αντίστοιχα.

 

Οι δύο ομάδες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Demo Truck της Huawei το οποίο προσφέρει μία πρακτική εμπειρία εφαρμογών 5G, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Επιπλέον, η Huawei παρουσίασε πολλά από τα έργα που αποτελούν επί του παρόντος μέρος της Πρωτοβουλίας TECH4ALL, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να συμμετέχουν σε μια σειρά από προσομοιώσεις με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τις λύσεις που προσφέρει το πρόγραμμα.

Τέλος, έγιναν συζητήσεις αναφορικά με την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και βιομηχανίας με στόχο περισσότερες και γρηγορότερες επιστημονικές εξελίξεις στους εφαρμοσμένους τομείς, εστιάζοντας σε τεχνολογικές ανακαλύψεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
 

Σημειώνεται ότι το ΤΕΠΑΚ πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας με το Huawei Russian Research Institute για τη χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου «Storage Data Flow Management based on Machine Learning» (SMML), το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συστήματα αποθήκευσης δεδομένων μεγάλης κλίμακας και το οποίο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται τον Νοέμβριο 2021.

Στην Κύπρο, η Huawei δραστηριοποιείται στους τομείς των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT).  Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων, η Huawei παρέχει σε όλους τους παρόχους δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και σχετική τεχνογνωσία. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές ιδέες και πιλοτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One