Β. Χαραλάμπους: Προστασία δεδομένων έναντι κυβερνοεπιθέσεων

InBusinessNews  26/10/2021 12:24
Β. Χαραλάμπους: Προστασία δεδομένων έναντι κυβερνοεπιθέσεων

Β. Χαραλάμπους: Προστασία δεδομένων έναντι κυβερνοεπιθέσεων

InBusinessNews  26/10/2021 12:24

Στις διαδικασίες προστασίας προσωπικών δεδομένων κατά τον σχεδιασμό συστημάτων διαχείρισης και κατ’ επιλογή στη βάση της νομοθεσίας για GDPR αναφέρθηκε ενώπιον του Cyber Security Conference o Βασίλης Χαραλάμπους, Head GZG Tech – Lawyer της George Z. Georgiou & Associates LLC.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ψήφισμα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής κατά τον σχεδιασμό και το οποίο αναγνωρίζει τη τη σημασία της ενσωμάτωσης των αρχών της ιδιωτικής ζωής στις διαδικασίες σχεδιασμού, λειτουργίας και διαχείρισης των οργανωτικών συστημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης προστασίας όσον αφορά την προστασία των δεδομένων. Το εν λόγω ψήφισμα ενθάρρυνε επίσης την υιοθέτηση των θεμελιωδών αρχών της ιδιωτικής ζωής από το σχεδιασμό, καλώντας τις αρμόδιες Αρχές Προστασίας Δεδομένων να εργαστούν ενεργά και να προωθήσουν την ένταξη της ιδιωτικής ζωής από το σχεδιασμό στις πολιτικές και τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων.

Επικαλέστηκε το άρθρο 25 (1) του GDPR που προϋποθέτει ότι η προστασία δεδομένων γίνεται από το σχεδιασμό, δηλαδή διασφαλίζει πως οι οργανισμοί εξετάζουν τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων κατά τη φάση σχεδιασμού οποιουδήποτε συστήματος, υπηρεσίας, προϊόντος ή διαδικασίας και στη συνέχεια καθ ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο άρθρο 25(2) που αφορά την προστασία δεδομένων από προεπιλογή και η οποία διασφαλίζει ότι οι οργανισμοί επεξεργάζονται μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την επίτευξη συγκεκριμένου σκοπού. Συνδέεται με τις θεμελιώδεις αρχές προστασίας δεδομένων της ελαχιστοποίησης δεδομένων και του περιορισμού του σκοπού.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας