Α. Διονυσίου: Οι πυλώνες στρατηγικής κυβερνοασφάλειας

InBusinessNews  26/10/2021 11:45
Α. Διονυσίου: Οι πυλώνες στρατηγικής κυβερνοασφάλειας

Α. Διονυσίου: Οι πυλώνες στρατηγικής κυβερνοασφάλειας

InBusinessNews  26/10/2021 11:45

Για τις απειλές που μπορούν να βλάψουν ημικρατικούς και κρατικούς οργανισμούς αναφέρθηκε η Άντρια Διονυσίου, IT Manager της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Μιλώντας ενώπιον του Cyber Security Conference, η κ. Διονυσίου υπογράμμισε πως οι ημικρατικοί και κρατικοί οργανισμοί αποτελούν συχνότερα στόχοι κυβερνοεπιθέσεων διότι διατηρούν μεγάλες βάσεις δεδομένων πληροφοριών που αφορούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμοί κοινωνικών ασφαλίσεων, εμπιστευτικές πληροφορίες υγείας, οικονομικές πληροφορίες, οικονομικές πληροφορίες καθώς και εμπορικά μυστικά.

Αναφερόμενη στις top 4 απειλές που αντιμετωπίζουν οι ημικρατικοί οργανισμοί η κ. Διονυσίου είπε πως προέρχονται κυρίως από ανθρώπινο λάθος και μη κατάλληλη χρήση, Phishing, malicious insiders και στρατηγικές Ransomware.

Η κ. Διονυσίου πως μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί είναι το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι την αξία της ισχυρής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Μια επιτυχημένη επίθεση στον κυβερνοχώρο, είπε, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε έναν οργανισμό. Ο αντίκτυπος μιας παραβίασης της ασφάλειας μπορεί να προκαλέσει οικονομικό κόστος, νομικό κόστος, πλήγμα στην φήμη του οργανισμού και πλήγμα στην επιχειρησιακή λειτουργία του οργανισμού.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή στρατηγικών ασφάλειας πληροφοριών σε δημόσιους οργανισμούς η κ. Διονυσίου τόνισε πως απαιτείται πολιτιστική στροφή και να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, είπε, έχει θέσει τρεις τομείς προτεραιότητας για τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αφορούν την διακυβέρνηση ασφάλειας πληροφοριών, προστασία δεδομένων και ενίσχυση της ασφάλειας του οργανισμού στον κυβερνοχώρο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας