Asbis: Με... όπλο την καινοτομία κατά της πανδημίας

Έμιλυ Αντωνίου  25/10/2021 07:30
Asbis: Με... όπλο την καινοτομία κατά της πανδημίας

Asbis: Με... όπλο την καινοτομία κατά της πανδημίας

Έμιλυ Αντωνίου  25/10/2021 07:30

Ο κορωνοϊός αποτελεί, πλέον, μέρος της καθημερινότητάς μας. Kατά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Κίνα τίποτα δεν προμήνυε τη σημερινή πραγματικότητα και το πόσο αυτή θα άλλαζε τα εργασιακά δεδομένα, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της Asbis, υποδεικνύoντας με έμφαση ότι η εταιρεία του προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα αυτά δεδομένα, τηρώντας όλα τα μέτρα.

Άλλωστε, υποδεικνύει, λόγω της φύσης των προϊόντων της, η τεχνολογία επέτρεψε στην επιχείρηση να συνεχίσει την εργασία από το σπίτι χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια για τα εταιρικά της δεδομένα.

Συσκευή για κάθε χώρο

Σ’ ό,τι αφορά την ανακάλυψη από την Asbis της καινοτόμου συσκευής Perenio Ionic Shield, που έχει διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές, ο κ. Θεοδοσίου εξηγεί πως είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό και επιστημονικό επίτευγμα, που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε εσωτερικό χώρο όπου συναθροίζονται άνθρωποι.

«Μετά από 15 μήνες καταφέραμε να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στην καταπολέμηση της πανδημίας, της μεγαλύτερης στη νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας», υπογραμμίζει με έμφαση. Αναφέρει περαιτέρω ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών που προκαλούνται από γνωστά στελέχη των κορωνοϊών, συμπεριλαμβανομένου του Sars-CoV-2. Αυτό το καινοτόμο προϊόν, προσθέτει, αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων με πολυετή εμπειρία στη μελέτη των επιδράσεων των ιόντων στο ανθρώπινο σώμα, τα βακτήρια και τους ιούς που έπαιξαν βασικό ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία.

Λύσεις ψηφιακής ασφάλειας

Κληθείς να σχολιάσει την απότομη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ο κ. Θεοδοσίου σημειώνει πως στον σημερινό διαδικτυακό ψηφιακό κόσμο των εταιρειών, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ασφάλεια συναλλαγών και πληροφοριών. «Όλο και περισσότερες εταιρείες διαχειρίζονται τις διαδικασίες τους πιο συχνά από φορητές συσκευές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, οι οποίες θα προστατεύουν τα δεδομένα της εταιρείας σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή», σύμφωνα με τον ίδιο. Η ASBIS στρατηγικά έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο αυτών των αναμενόμενων εξελίξεων. Έχοντας στη φαρέτρα μας όλες τις λύσεις και το ανθρώπινο δυναμικό καθιστώντας μας τον «ΟΝΕ_STOP_SHOP» συνεργάτη για τους πελάτες μας. Τα αποτελέσματα φαίνονται στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και στην απόδοση της μετοχής.

Δράση σε τρεις πυλώνες

Σ’ ό,τι αφορά τους τομείς δραστηριότητας της Asbis, ο κ. Θεοδοσίου αναφέρει ότι βασίζονται σε τρεις πυλώνες:

1. Διανομή υλικού και λογισμικού για υπολογιστές πελατών και κέντρα δεδομένων, μέσω:

› Αλυσίδων λιανικής και e-tailers

› Μεταπωλητών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

› Μεγάλων επιχειρήσεων

2. Διάθεση προϊόντων παγκόσμιας κλάσης. Από την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη έως τον σχεδιασμό και τη μηχανική, την παραγωγή και την εμπορία προϊόντων και λύσεων πληροφορικής και IoT μέσω δικών τους εμπορικών σημάτων.

› Prestigio (έξυπνες συσκευές και αξεσουάρ, καινοτόμες λύσεις για επιχειρήσεις, εκπαίδευση και αλλού)

› Canyon (έξυπνα ρολόγια, τράπεζες τροφοδοσίας, αξεσουάρ για υπολογιστές και κινητές συσκευές)

› Perenio (πλατφόρμα και δρομολογητές IoT, εφαρμογές και περιφερειακά για έξυπνο γραφείο και σπίτι αλλά και για την υγεία)

3. Πρόταση σύνθετων λύσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις μέσω εκτεταμένων δικτύων of system integrators και value add resellers.

Η προϊοντική γκάμα της εταιρείας αποτελείται στην πλειοψηφία της από κορυφαίες παγκόσμιες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Dell, Microsoft, Gigabyte, Supermicro, TP-LINK, Logitech και από αναγνωρισμένους  κατασκευαστές εξαρτημάτων πληροφορικής, όπως η AMD, η Intel, η Seagate και η WD.

Great Place to Work

Σημαντικό ορόσημο για την Asbis, ο κ. Θεοδοσίου θεωρεί την πιστοποίηση Great Place to Work. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναγνωρίζεται ευρέως στην εταιρεία ότι η επιτυχία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους εργαζομένους της. Υποδεικνύει με έμφαση ότι ο ρόλος της ομάδας ανθρώπινου δυναμικού και του διοικητικού συμβουλίου είναι να προσφέρουν στην ομάδα μια θετική εργασιακή κουλτούρα, που εστιάζει στην ομαδική εργασία, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης και δίκαιες αμοιβές στους εργαζομένους με σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία και τα δικαιώματά τους:

«Στόχος μας είναι να είμαστε ένας πολύτιμος και ελκυστικός εργοδότης σε όλες τις αγορές που λειτουργεί η Asbis. Είναι καθημερινή πρόκληση για κάθε μέλος της ομάδας να συμβάλλει και να μεταφράζει το προσωπικό του πάθος σε δράσεις και εργασίες που στοχεύουν στην κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας».

Γιατί την Asbis

Στο ερώτημα γιατί να προτιμήσει κάποιος την Asbis, ο κ. Θεοδοσίου εξηγεί ότι η εταιρεία συνδυάζει ευρεία γεωγραφική κάλυψη σε συνδυασμό με τοπική παρουσία. Στηρίζει παγκόσμιες επιχειρήσεις μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου πωλήσεων και διανομής σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική με τοπικά γραφεία πωλήσεων σε 28 χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερους από 240 κατασκευαστές και εξυπηρετώντας πάνω από 20.000 ενεργούς πελάτες.

Εταιρικό προφίλ

Η Asbis είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1990 στη Λευκορωσία και το 1995 τα κεντρικά γραφεία της μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, με τη Λεμεσό να αποτελεί από τότε την έδρα της από την οποία γίνεται παρακολούθηση και έλεγχος όλων των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Asbis, συμπεριλαμβανομένων των αγορών, των αποθηκών και των μεταφορών.

Συγκαταλέγεται στους 10 μεγαλύτερους διανομείς τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίως. Με περισσότερα από 25 χρονιά παρουσία ως διανομέας, ειδικεύεται στα προϊόντα ICT αλλά και σε ολοκληρωμένες εταιρικές λύσεις με περισσότερα από 110.000 προϊόντα στην γκάμα της.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας