TechIsland: Ικανοποίηση για τα κίνητρα προσέλκυσης εταιρειών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού TechIsland, χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη σχετικά με το πακέτο κινήτρων που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορά την προσέλκυση εταιρειών στην Κύπρο.

Η ανακοίνωση αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έρχεται μετά από μήνες διαβουλεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εταιρείες μέλη του ΜΚΟ TechIsland πρόσφεραν την εποικοδομητική τους άποψη και προτάσεις προς την κυβέρνηση, προκειμένου να δημιουργηθεί το ανταγωνιστικό πακέτο κινήτρων που θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη των εταιρειών τεχνολογίας που επέλεξαν ως βάση τους την Κύπρο και συγχρόνως θα επιτρέψει σε εταιρείες τεχνολογίας να μετεγκατασταθούν στη χώρα.

Ο κ. Alexey Gubarev, Co-Founder της εταιρείας Palta και ιδρυτικό μέλος του ΜΚΟ TechIsland δήλωσε: «Το ανακοινωθέν πακέτο κινήτρων είναι ένα μεγάλο βήμα προς το όραμα της καθιέρωσης της Κύπρου μεταξύ των κορυφαίων τεχνολογικών προορισμών, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και παγκοσμίως». Προσθέτοντας σε αυτό, ο Petr Valov -Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Exness δήλωσε ότι: «Χαιρετίζουμε τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, καθώς αντικατοπτρίζει την κατανόηση των προκλήσεων που μοιράζονται οι εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους και ταυτόχρονα να υπάρξει θετικό αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία».

Ο ΜΚΟ TechIsland χαιρετίζει το αποτέλεσμα των συλλογικών δράσεων που αναλαμβάνονται και οι οποίες αναμένεται να επιταχύνουν την ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, ένα τομέα που ο TechIsland προβλέπει ότι θα καταστεί ένας νέος βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης