TechIsland: Κλειδί η τεχνολογία για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου

Ο τομέας της τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο δείχνει τις προοπτικές και δυνατότητές του, χάρη στο ισχυρό μείγμα διεθνών εταιρειών τεχνολογίας που επέλεξαν την Κύπρο ως έδρα τους, και καινοτόμων γηγενών επιχειρήσεων. Με μεγάλη αίσθηση εκτίμησης, παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια των Investment Awards που πραγματοποιήθηκαν στο Κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο, την απονομή βραβείων σε 6 εταιρείες, ως αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς τους στην κυπριακή οικονομία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι από τις 6 εταιρείες που έλαβαν βραβεία, οι 5 είναι εταιρείες Τεχνολογίας, και μεταξύ αυτών, οι 3 είναι μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού TechIsland - Exness, Nexters και Easybrain. Σε αυτό το σημείο, το Διοικητικό Συμβούλιο του TechIsland θα ήθελε να συγχαρεί και τις 6 εταιρείες που βραβεύτηκαν για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους στην Κυπριακή οικονομία. Το γεγονός ότι 5 από τις 6 εταιρείες που έλαβαν βραβείο προέρχονται από τον τομέα της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, δείχνει ότι η τεχνολογία είναι το κλειδί για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη του μέλλοντος του τόπου.

Ο τομέας της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, παρέχει μια ευκαιρία στους επαγγελματίες να εξελιχθούν και να αποκτήσουν μια αξιοζήλευτη επαγγελματική  σταδιοδρομία, η οποία δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη και δεξιότητες στη χώρα. Προκειμένου να διατηρηθεί και να διασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη αυτού του τομέα, η συνεχιζόμενη παροχή επαγγελματιών με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες κρίνεται ως ζωτικής σημασίας. Επισημαίνεται ότι η συμβολή του τομέα τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο, αναμένεται να φτάσει το 7% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας. Για να διατηρηθεί αυτή η αυξανόμενη συνεισφορά στην οικονομία της χώρας, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η προσέλκυση ταλέντων. Το εγχώριο εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους απαιτούμενους αριθμούς επαγγελματιών και η Κύπρος πρέπει να έχει ένα αποτελεσματικό κανονιστικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την εργοδότηση ξένων επαγγελματιών.

Το TechIsland χαιρετίζει θερμά τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη την Τετάρτη, όπου ανέφερε ότι η κυβέρνηση εντός των επόμενων μηνών θα ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα κινήτρων για την προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα διευκολύνει την ίδρυση εταιρειών και την πρόσληψη εργαζομένων, καθώς επίσης θα προσφέρει φορολογικά κίνητρα και επίσπευση διαδικασιών αδειοδότησης.

Η παραπάνω δήλωση είναι ευθυγραμμισμένη με ένα από τους στόχους του TechIsland, το να καταστεί η Κύπρος tech island της Μεσογείου, συμβουλεύοντας εποικοδομητικά την κυβέρνηση για τη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου που θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων των εταιρειών τεχνολογίας, και παράλληλα την προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας στη χώρα.

Το TechIsland χαιρετίζει τις ενέργειες που λαμβάνονται και οι οποίες αναμένεται να επιταχύνουν την ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, ένα τομέα που το TechIsland προβλέπει ότι θα γίνει ένας νέος βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TechIsland μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thetechisland.org 

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»