Μία κυπριακή εταιρεία τεχνολογίας με πελάτες σε όλο τον κόσμο

Μπορεί η Κύπρος να προσελκύει όλο κι περισσότερες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της προσπάθειάς της να καταστεί κόμβος τεχνολογίας, ωστόσο, δεν είναι μόνο οι διεθνείς εταιρείες που συμβάλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Αν και η Κύπρος υστερεί ακόμα σημαντικά έναντι άλλων χωρών όσον αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων εταιρειών, εντούτοις, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Μία από αυτές τις εξαιρέσεις είναι και η Point Nine Data Trust, η οποία πρόσφατα διακρίθηκε από το εξειδικευμένο περιοδικό σε θέματα τεχνολογίας “The Silicon Review” ως μία από τις 50 καλύτερες εταιρείες για να παρακολουθείς το 2021.

Η Point Nine καταπιάνεται με ένα πολύ απαιτητικό και εξειδικευμένο τομέα ο οποίος συνδυάζει την γνώση σε χρηματοοικονομικά θέματα με την τεχνολογία. Ο πυρήνας των εργασιών της εταιρείας, αφορά στην ετοιμασία κανονιστικών αναφορών συμμόρφωσης (reporting) για συναλλαγές (trade/transaction). Είναι ενδεικτικό πως από το 2015 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει υλοποιήσει και υποβάλει αναφορές για περισσότερες από 6.3 δισεκατομμύρια συναλλαγές για λογαριασμό περισσότερων από 100 μεγάλων διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών με σχεδόν 100% ποσοστό αποδοχής.

Μία διαδικασία η οποία όσο αυστηροποιούνται οι διεθνείς κανονισμοί συμμόρφωσης, απαιτεί μεγαλύτερα κονδύλια και ανθρώπινους πόρους. «Έχουμε αναπτύξει εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού οι οποίες μας επιτρέπουν  να καλύπτουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας ώστε να συμμορφώνονται με Κανονισμούς και Οδηγίες συμμόρφωσης ανά την υφήλιο όπως: με τις ευρωπαϊκές οδηγίες (EMIR, MiFIR, SFTR), ASIC στην Αυστραλία, MAS στη Σιγκαπούρη και FinfraG στην Ελβετία», σχολιάζει ο Ανδρέας Ρούσσος, συνέταιρος στην Point Nine.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας είναι ο Γιάννης Μάτσης, εκ των ιδρυτών της πίσω στο 2002 και πρώην CEO της Ελληνικής Τράπεζας.

Ανάπτυξη και προσλήψεις

Η έδρα της Point Nine βρίσκεται στη Λεμεσό ενώ έχει δημιουργήσει γραφεία και Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στο Μινσκ της Λευκορωσίας και στο Κουρσκ της Ρωσίας και γραφεία πωλήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Λουξεμβούργο ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η πελατειακή της βάση η οποία ήδη παρουσίασε αύξηση 15% κατά το 2021 ξεπερνώντας τους 110 πελάτες. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση σε σχέση με το προσωπικό της εταιρείας η οποία ξεπέρασε το 112% μέσα σ’ ένα χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα αφού η εταιρεία έχει ανοίξει πέραν των 10 νέων θέσεων εργασίας.

Οι νέες θέσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, από Python και ΕΤL developers μέχρι λειτουργούς συμμόρφωσης και στελέχη με εξειδίκευση σε θέματα marketing και ανθρώπινου δυναμικού. «Καθώς βρισκόμαστε σε μία διαρκή διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων, με στόχο μέχρι το 2023 να προσφέρουμε πέραν από 17 προϊόντα παραγωγής αναφορών κανονιστικής συμμόρφωσης καλύπτοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των διεθνών κανονισμών και οδηγιών, κτίζουμε μία ισχυρή ομάδα επαγγελματιών ώστε οι ιδιαίτερα απαιτητικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας να συνεχίσουν να είναι στα ίδια και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας», εξηγεί ο Α. Ρούσσος.

Μεσοπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών στη βάση των αναγκών της αγοράς, η εξέταση στρατηγικών συνεργασιών οι οποίες θα επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξής της, η πρόσληψη ταλαντούχου και εξειδικευμένου προσωπικού και αύξηση της αποδοτικότητας της μέσω πλήρους αξιοποίησης της τεχνολογίας ανάλυσης δεδομένων.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»