Μ. Μιχαήλ: Περιφερειακός κόμβος τεχνολογίας η Κύπρος

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές της Κύπρο για μετατροπή της σε ευρωπαϊκό περιφερειακό κόμβο τεχνολογίας, καθώς ολοένα και περισσότερο προσελκύει το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες Οικονομίες της ΕΕ. Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος μιλώντας ενώπιον του διαδικτυακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιουλίου με τίτλο «Cyprus: An Ideal Business Location for ICT Companies» τόνισε πως στόχος της Κύπρου είναι η συνεχής διαφοροποίηση της οικονομίας της και η ενίσχυση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της, αναπτύσσοντας παράλληλα αναδυόμενους τομείς που παροαουσιάζουν σημαντικές προοπτικές.

Στόχος της Κύπρου, πρόσθεσε, είναι να μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό για εταιρείες τεχνολογίας για να μεταφέρουν τα περιφερειακά ή διεθνή γραφεία τους και να καταστεί hub για τη δημιουργία development ή research centers.

Ο κ. Μιχαήλ τόνισε πως ο τομέας ICT καταγράφει σημαντικές προοπτικές και έχει καταστεί από τους αρκετά υποσχόμενους τομείς για την κυπριακή Οικονομία προσελκύοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς βιομηχανίας ICT.

O Invest Cyprus, ως κυβερνητικός οργανισμός και το πρώτο σημείο επαφής για ξένους επενδυτές, συνεργάζεται στενά με όλα τα αρμόδια Υπουργεία με στόχο να ενεργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Μιχαήλ πρόσθεσε πως υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών για την ανάπτυξη της οικονομικής διπλωματίας, για την ενίσχυση των διμερών και τριμερών σχέσεων με άλλες χώρες, καθώς και για την προώθηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

Ο Invest cyrpus, σημείωσε, διαθέτει αρκετή εμπειρία σε μεγάλες επενδύσεις που προέρχονται από όλο τον κόσμο, εκφράζοντας την ετοιμότητα του οργανισμού να υποστηρίξει και βοηθήσει πιθανούς επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο νησί μας.

 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση