Ολοένα και κερδίζει έδαφος η τεχνολογία σε κάθε μας βήμα

Η εξέλιξη της ζωής, των κοινωνιών δεν είναι γραμμική. Μας το έχει πει προ πολλού ο γνωστός γεωλόγος Δαρβίνος μέσα από την θεωρία της εξέλιξης. Μεγάλα εξελικτικά άλματα γίνονται σε σύντομα σχετικά χρονικές περιόδους, όταν υπάρχει μεγάλη πίεση από εξωγενείς ή ενδογενείς παράγοντες. Αυτό υπογράμμισε ο ιστορικός Φρανκ Σνόουντεν, στο «Επιδημίες και Κοινωνία», όπου οι επιδημίες και ο τρόπος που ανταποκρίνονται οι κοινωνίες αλλάζουν την ιστορία, την κοινωνία, την οικονομία.

Με την πανδημία σήμερα βιώνουμε τέτοια πίεση και κρίσιμη συγκυρία όπου τα σημεία ισορροπίας μεταξύ της φυσικής, της βιολογικής και της ψηφιακής πραγματικότητας μετατοπίζονται. Η μετατόπιση είχε αρχίσει ήδη να συμβαίνει με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τις έξυπνες μηχανές που επικοινωνούν μεταξύ τους (το Ίντερνετ των πραγμάτων) και μεταμορφώνουν την βιομηχανική παραγωγή. Με λίγα λόγια, η ανθρωπότητα βρίσκεται στο κατώφλι μιας εξέλιξης η οποία «εξαλείφει» τα όρια μεταξύ του φυσικού με τον ψηφιακό αλλά και βιολογικό κόσμο. Όχημα της εξέλιξης αυτή τη φορά, το internet και η διασυνδεσιμότητα.

Οι νέες τάσεις και οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του ICT που αναμένεται να αναμορφώσουν το επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο τα επόμενα χρόνια θα τεθούν επί τάπητος από εκπροσώπους κορυφαίων τεχνολογικών κολοσσών και όχι μονο στο πλαίσιο του 11ου ICT Conference & Exhibition – Tech Revolution που πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 8:30π.μ., στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Ψηφιοποίηση Δημοσίου

Πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δημόσιο Τομέα για να αυξηθεί η πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες και ιδιωτικές πληροφορίες, να βελτιωθεί ο συντονισμός και να διευκολυνθεί η συλλογή δεδομένων για την καλύτερη κατανομή των δημόσιων υπηρεσιών. Πώς μπορεί να βοηθήσει τον δημόσιο τομέα να γίνει πιο αποτελεσματικός και αποδοτικός;

Απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα θα δώσουν ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής μέσα από συζήτηση με τον Βασίλη Χαραλάμπους δικηγόρο– Head του GZG Tech της George Z. Georgiou & Associates LLC.

DevOps;

Το DevOps είναι ένα σύνολο πρακτικών που συνδυάζουν την ανάπτυξη λογισμικού (Dev) και τις λειτουργίες πληροφορικής (Ops) με σκοπό τη συντόμευση του κύκλου ζωής του συστήματος και την παροχή συνεχούς παράδοσης με υψηλή ποιότητα λογισμικού. Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον για την ικανοποίηση των πελατών και την εταιρική φήμη, οι πρακτικές Agile και DevOps έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερο ευτυχισμένους πελάτες και εργαζόμενους. Ο Dr. Peter Fassbinder, Principal Expert PLM Process Innovation της Siemens Advanta Consulting Γερμανίας θα μιλήσει για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν, ενώ για την εμπειρία της Microsoft στην χρήση DevOps που οδήγησε στην εσωτερική μεταμόρφωση της εταιρείας θα μιλήσει η April Edwards, Senior Software Engineer της Microsoft UK.

Εργασιακό περιβάλλον νέας γενιάς

Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, εργοδότες και εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και τις αλλαγές που προκαλεί. Η πρωτόγνωρη αυτή κρίση έχει σήμερα επηρεάσει, άμεσα ή έμμεσα, τους πάντες. Μας έκανε να αναθεωρήσουμε πολλές από τις προτεραιότητες και τις απόψεις μας σε σχέση με την εργασία και τη ζωή μας. Για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο εργασιακό περιβάλλον νέας γενιάς καθώς και για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί το εργατικό δυναμικό νέας γενιάς θα μιλήσει η Barbara Fusinska is an Engineering Manager for Search Platform της Twitter UK.

Το 5G και η νέα συνδεσιμότητα

Γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο ίντερνετ δεν σημαίνει απλώς πως θα φορτώνουν πιο εύκολα οι σελίδες ή θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για να δεις ένα βίντεο στο YouΤube. Με το 5G ακόμα περισσότερα πράγματα θα γίνουν διαθέσιμα στο mobile, όπως η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι cloud πλατφόρμες gaming. Περίπλοκες εφαρμογές μηχανικής μάθησης που βασίζονται σε δεδομένα πραγματικού χρόνου θα έρθουν στα κινητά μας, όπως και οι πραγματικά πρωτοποριακοί αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπων και αντικειμένων. Για την νέα εμπειρία που θα προσφέρει το 5G θα μιλήσει ο Βασίλειος Αργυριάδης, CTO της Huawei Technologies, South Balkan Region.

Edge Cloud και τηλεπικοινωνίες

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αγκαλιάζουν τις δυνατότητες Cloud και επαυξημένης πραγματικότητας για την παροχή νέων υπηρεσιών πληροφορικής 5G και edge που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη, στην εξεύρεση νέων ροών εσόδων, στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, στην δραματική αλλαγή των υπάρχουσων επιχειρηματικών και ιδιωτικών λύσεων cloud και στην βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Ο Anton Palagin, Product Manager, Open Networks της Amdocs Ιρλανδίας, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις βασικές προκλήσεις, τις τεχνολογίες και τις προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στην οικοδόμηση λύσεων edge computing.

Τους λόγους που η Κύπρος αποτελεί ιδανική τοποθεσία για Headquartering για εταιρίες τεχνολογίας θα παρουσιάσει ο Μάριος Τανούσης, Deputy Director General & Head of the Headquartering Unit του Invest Cyprus.

Η νέα πραγματικότητα

Κοινός φόβος πως εταιρείες που ήταν αδύναμες πριν από το Covid-19 θα βρεθούν στο χείλος του γκρεμού. Κλάδοι όπως η μόδα και τα είδη ταξιδιών θα δεχθούν πολύ ισχυρές πιέσεις τους επόμενους μήνες. Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να στραφούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχοντας ως κύριο στόχο να μεταφέρουν την εμπειρία των φυσικών καταστημάτων στα online. Για τις αλλαγές στις καταναλωτικές συμπεριφορές που ήρθαν για να μείνουν καθώς και στο που θα πρέπει να επενδύσουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για να καταστούν βιώσιμες στο μέλλον θα μιλήσει ο Σπύρος Πλέσσας, Agency Development Manager της Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα.

Το παιχνίδι της μεταμόρφωσης

Η τεχνολογία συνεχίζει να διαταράσσει σχεδόν κάθε επιχειρηματικό τομέα. Επιχειρηματικοί ηγέτες και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από διαφορετικούς τομείς αναμένεται να αναλύσουν τον τρόπο με τον διαταράσσεται ο τομέας τους και συζητούν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προκύπτουν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Μπότσαρη, Senior Manager, Management Consulting της KPMG Κύπρου, θα συζητήσουν για το πως επηρεάζει τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών οι:

- Σπύρος Λοΐζου, CIO, Eurobank Cyprus

- Νικόλας Μεσαρίτης, CTO, Ecommbx

Για το μέλλον της τεχνολογίας της Κύπρου θα συζητήσουν οι Πάνος Κυριακίδης, Commercial Manager της eBOS Technologies, ο Τρύφων Παπάζογλου, Country Manager της SoftOne Technologies Ltd και ο Χρίστος Τάττης, Senior Commercial Manager της NetU Group, με συντονιστή τον Paul Koronis, CEO της Getforward, εταιρία μέλος του Techisland.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στόχος του μεγαλύτερου συνεδρίου τεχνολογίας και πληροφορικής στην Κύπρο είναι η παρουσίαση και ανάδειξη προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας που θα βοηθήσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να περάσουν στην ψηφιακή εποχή. Το συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όλων των μεγεθών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί: eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, George Z. Georgiou & Associates LLC, KPMG Κύπρου, NetU Consultants Ltd και SoftOne

Εκθέτες: ESET, MAPiTek και TalosCo Business Solutions Ltd

Υποστηρικτές: Invest Cyprus και The Cyprus Tech Association

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ

Conference Experience Sponsor: Conferience

Με τη στήριξη: Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Information Technology Enterprises Association (CITEA) και Tech Island Association

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness, περιοδικό GOLD και πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες: IMH, Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One