Η Huawei παρουσιάζει τη Λευκή Βίβλο για την Καινοτομία και την Πνευματική Ιδιοκτησία 2020

Η Huawei παρουσίασε μια νέα Λευκή Βίβλο για την Καινοτομία και την Πνευματική Ιδιοκτησία(IP), στο φόρουμ για την Καινοτομία και τις προοπτικές IP για το 2021, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Shenzhen. H βίβλος επικεντρώνεται στην ιστορία της Huawei στον τομέα της Καινοτομίας και της διαχείρισης της Πνευματικής Ιδιοκτησίας πριν από το 2010 και περιλαμβάνει δεδομένα και ορόσημα σημεία που σχετίζονται με τις επενδύσεις της καθώς και την Έρευνα & Ανάπτυξη που ξεκινούν τη δεκαετία του 1990.

Ο Επικεφαλής του Νομικού τμήματος της Huawei κ. Song Liuping δήλωσε στο φόρουμ, «Θέλουμε να δείξουμε την ιστορία μας στην καινοτομία τα τελευταία 30 χρόνια και τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για σεβασμό, προστασία και συμβολή στην Πνευματική Ιδιοκτησία. Με αυτήν τη Λευκή Βίβλο, θέλουμε το κοινό να κατανοήσει καλύτερα το πώς η Huawei κατάφερε να γίνει αυτό που είναι σήμερα».

Σύμφωνα με τη Βίβλο η Ηuawei αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον κόσμο μέσω συνεχών επενδύσεων στην καινοτομία. Μέχρι το τέλος του 2020, η Huawei κατείχε πάνω από 100.000 ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερες από 40.000 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως.

Ο Jason Ding, Επικεφαλής του Τμήματος Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Huawei, δήλωσε, «Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα λειτουργίας της Huawei από την ίδρυσή της. Η Λευκή Βίβλος του 2020 παραθέτει τον αριθμό των αιτήσεων ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε η Huawei ή των δραστηριοτήτων Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας, στα τέλη της δεκαετίας του 90’ και στις αρχές της δεκαετίας του 2000». Δήλωσε επίσης, «Οι παγκόσμιες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Huawei ήταν ισοδύναμες με άλλες ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η επιτυχία της Huawei σήμερα είναι αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης επένδυσής της στην καινοτομία και την Έρευνα & Ανάπτυξη».

Η Huawei υπέβαλε την πρώτη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην Κίνα το 1995 και την πρώτη στις ΗΠΑ το 1999. Το 2008, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας καταχώρησε την Huawei ως νούμερο 1 όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν βάσει της Συνθήκης Συνεργασίας για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (PCT). Το 2019, η Huawei κατέλαβε τη 2η θέση στην Ευρώπη και τη 10η θέση στις ΗΠΑ όσον αφορά τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκαν. Η Huawei είναι επίσης ο μεγαλύτερος κάτοχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Κίνα.

Ο κ. Ding σημείωσε ότι η Huawei εκτιμά ότι θα λάβει περίπου 1,2 έως 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε έσοδα από την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ της χρονικής περιόδου 2019 - 2021. Επίσης, ανακοίνωσε ότι για κάθε smartphone πολλαπλών λειτουργιών 5G, η Huawei θα παρέχει ένα λογικό ποσοστό δικαιωμάτων στην τιμή πώλησης της συσκευής και ανώτατο όριο δικαιωμάτων 2,5 δολάρια ΗΠΑ ανά συσκευή.

«Η Huawei υπήρξε ο μεγαλύτερος τεχνικός συντελεστής στα πρότυπα 5G και ακολουθεί δίκαιες, λογικές και αμερόληπτες (FRAND) αρχές όσον αφορά την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας», πρόσθεσε ο Ding και συμπλήρωσε «ελπίζουμε ότι το ποσοστό δικαιωμάτων που ανακοινώσαμε σήμερα θα αυξήσει την υιοθέτηση 5G δίνοντας στις εταιρείες που υιοθετούν το 5G μια πιο διαφανή δομή κόστους που θα συμβάλλει θετικά στις επενδυτικές τους αποφάσεις.

Ο Francis Gurry, πρώην Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), μίλησε επίσης στην εκδήλωση λέγοντας: «Απελευθερώνοντας τη δομή των αδειών για  βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας 5G (SEP), η Huawei προωθεί την ευρεία υιοθέτηση και χρήση προτύπων, σχεδιασμένων για να διασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα, την αξιοπιστία και τον διαφανή ανταγωνισμό, παρέχοντας ταυτόχρονα μια δίκαιη απόδοση για επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης».

Ο Song δήλωσε ότι η Huawei θα ανακοινώνει τακτικά περαιτέρω καινοτομίες και δραστηριότητες IP, έτσι ώστε το κοινό να κατανοήσει καλύτερα τις πρακτικές καινοτομίας της Huawei. Αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρείας να γίνει πιο ανοιχτή και διαφανής προς το κοινό.

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023