Δωρεάν Wi-Fi σε έξι σημεία του Στροβόλου

Δωρεάν σύνδεση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Στροβόλου παρέχεται μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Τα έξι σημεία όπου θα παρέχεται δωρεάν σύνδεση Wi-Fi είναι: Περιοχή οδού Σταυρού, Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου και Βιβλιοθήκη (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34), Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Κορυτσάς 20), Πάρκο Αγίου Δημητρίου (είσοδοι από λεωφ. Ακροπόλεως και τις οδούς Κορυτσάς και Δημήτρη  Λιπέρτη), Πάρκο Ακρόπολης (Πεντέλης 33) και Λαϊκή Αγορά Στροβόλου (Δημήτρη Βικέλα, βόρειο τμήμα χώρου στάθμευσης παρά το ΓΣΠ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Στροβόλου, οι επισκέπτες των πιο πάνω σημείων μπορούν να συνδεθούν με το διαδίκτυο εντελώς δωρεάν, χωρίς τη χρήση κωδικών πρόσβασης.

Ο Δήμος Στροβόλου υπέβαλε αίτηση στο πλαίσιο του προγράμματος και έλαβε κουπόνι με σταθερό πόσο χρηματοδότησης €15.000 που περιλαμβάνει την εγκατάσταση και προμήθεια του εξοπλισμού Wi-Fi και στο ποσό χρηματοδότησης δεν συμπεριλαμβάνεται η υποδομή όπως επίσης και οι συνδρομές διαδικτύου, τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος.

O Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δωρεάν παροχή Wi-Fi σε δημόσιους χώρους είναι ακόμα ένα βήμα στη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Στροβόλου για την παροχή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους δημότες.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί για την εφαρμογή συστημάτων έξυπνης πόλης που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης των Δήμων της Μείζονος Λευκωσίας, με επικεφαλής τον Δήμο Λευκωσίας, θα τύχουν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το όραμα του Δήμου να καταστεί μία έξυπνη πόλη και να βελτιωθεί τα μέγιστα η ποιότητα ζωής των πολιτών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της αστικής Λευκωσίας, σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση