Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Logicom Solutions και Δήμου Λευκωσίας για την «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία υποδομών και συστημάτων έξυπνης πόλης»

Την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, υπογράφηκε το συμβόλαιο για το Τμήμα 1 του έργου σχετικά με την «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία υποδομών και συστημάτων έξυπνης πόλης» μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και της Εταιρείας Logicom Solutions, στα πλαίσια της υλοποίησης της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Έξυπνης Πόλης 2018-2028, του Δήμου Λευκωσίας.

Η Logicom Solutions θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και υποστήριξη των Ασύρματων Δικτύων πρόσβασης, των Δικτύων Αισθητήρων και τις Δικτυακές Υποδομές Οπτικών Ινών του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής o Δήμαρχος Λευκωσίας, Κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης σε χαιρετισμό του ανέλυσε τα οφέλη που προκύπτουν από το έργο σημειώνοντας πως η πρωτεύουσα είναι η πρώτη πόλη που μέσω του ψηφιακού της μετασχηματισμού, θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες της, θα διαχειρίζεται με πολύ καλύτερο τρόπο τους διαθέσιμους πόρους και με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σε ομιλία του κατά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Χρυσόστομος Κρητιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions υπογράμμισε ότι η Logicom Solutions, μαζί με τη CISCO, βασισμένοι στην τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία που διαθέτουν, θα θέσουν γερά θεμέλια πάνω στα οποία θα δομηθεί η έξυπνη πόλη της Λευκωσίας, μια πόλη πιο σύγχρονη, αποτελεσματική και βιώσιμη. Με την υλοποίηση σύγχρονων υποδομών όπως τα δομημένα δίκτυα, δίκτυα οπτικών ινών, LORAWAN και Wi-Fi θα δοθεί η δυνατότητα για την πιο εύκολη και εποικοδομητική εμπλοκή και συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου.

Η διάρκεια του έργου προβλέπεται να είναι 36 μήνες με τις πρώτες υποδομές και  συστήματα έξυπνης πόλης να γίνονται διαθέσιμα εντός του 2021.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λευκωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Logicom Solutions, επικοινωνήστε μαζί μας στο solutions@logicom.net ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας μας στο https://solutions.logicom.net/.

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023
Τι αλλάζει στο δημόσιο η συμφωνία οκτώ εκατ. του Υφυπουργείου Καινοτομίας με την Microsoft