Κατακόρυφη άνοδο στη χρήση διαδικτύου κατά το νέο Lockdown

Μέχρι και κατά 86% αυξήθηκε ο όγκος δεδομένων κινητού δικτύου (χρήση διαδικτύου από κινητά) κατά την περίοδο του Lockdown δηλαδή από τις 11-25 Ιανουαρίου 2021, ενώ μεγάλη αύξηση, μέχρι 74%, σημείωσε και ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΡΗΕΤ, την περίοδο 11-25 Ιανουαρίου 2021 όπου ήταν σε ισχύ νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, παρατηρήθηκε νέα αυξητική τάση στην χρήση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20 με τους όγκους δεδομένων να φτάνουν τα υψηλότερα τους όρια.

Ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου κυμάνθηκε αυξητικά από 67% σε 74%, ο όγκος δεδομένων κινητού δικτύου από 70% σε 86%, ο όγκος λεπτών σταθερού δικτύου από 17% σε 24% και ο όγκος λεπτών κινητού δικτύου από 31% σε 37%.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, το ΓΕΡΗΕΤ από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 παρακολουθεί τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συλλέγει στοιχεία για τον όγκο δεδομένων σταθερής και κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης καθώς και τον όγκο λεπτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Τα στοιχεία, αναφέρεται, δείχνουν την μεγάλη στροφή στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες λόγω του Covid-19. Οι μεταβολές που παρουσιάζονται κατά την περίοδο των μετρήσεων συνάδουν με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα λόγω Covid-19 και την εποχικότητα, δηλαδή παρουσιάζονται εξάρσεις στη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών κατά τις περιόδους που ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ύφεση στη χρήση τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και των Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης