Βασίλης Καλουδάς: Αξιόπιστη, ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση μέσω fiber

Απόλυτη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις έχει καταστεί η ανάγκη για επικοινωνία, ταχύτητα και αξιοπιστία, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου οπτικών ινών. Αυτό επισημαίνει ο Βασίλης Καλουδάς, Broadband and B2B Product Manager της Epic, ο οποίος αναλύει την τεχνολογία οπτικών ινών και τα πλεονεκτήματά της, καθώς και το πώς η χρήση της από τις επιχειρήσεις, μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει η Epic, μπορεί να αναβαθμίσει τη λειτουργία τους.

Τι είναι η τεχνολογία fiber;
Η τεχνολογία των Οπτικών Ινών μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε δίκτυα νέας γενιάς, ικανά να μεταφέρουν μεγάλο όγκο δεδομένων σε πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Οι Οπτικές Ίνες αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις τηλεπικοινωνίες και χρησιμοποιούν την τεχνολογία του φωτός, το οποίο διαπερνά και μεταφέρει τις πληροφορίες σε γυαλί υψηλής καθαρότητας.

Το φως επιτρέπει στα δίκτυα Οπτικών Ινών να μεταφέρουν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις τις πληροφορίες, χωρίς να παρατηρείται η εξασθένηση του σήματος, εξαιτίας απουσίας ενεργού εξοπλισμού και ευαισθησίας στη μεταβολή των καιρικών συνθηκών, που συναντούσαμε στα παλιότερα δίκτυα όταν χρησιμοποιούσαν χάλκινες υποδομές.

Στο σημερινό κόσμο, που η ανάγκη για σταθερή, αξιόπιστη και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο των επιχειρήσεων και των οργανισμών, τα δίκτυα Οπτικών Ινών είναι εδώ για να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτό το κομμάτι.

Ποια τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με τις προηγούμενες τεχνολογίες;
  1. Αξιοπιστία
  2. Ταχύτητα
  3. Χωρητικότητα
  4. Μηδενικές εξασθενήσεις
  5. Ανοχή στη διαταραχή των καιρικών συνθηκών
  6. Εξοικονόμηση ενέργειας
  7. Ευελιξία
  8. Value for Money

Τι προσφέρουν τα δίκτυα Fiber για τη μεταφορά δεδομένων και σε ποιες ταχύτητες;
Η χρήση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, μέσω Οπτικών Ινών, δίνει απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας και συνδεσιμότητας στις επιχειρήσεις.

Μέσω του μη περιορισμού στο bandwidth, οι επιχειρήσεις μπορούν με μία φυσική σύνδεση να συνδυάσουν υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, χωρίς να έχουν ανάγκη να επενδύσουν σε τηλεφωνικά κέντρα, έχοντας απίστευτα γρήγορες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που φτάνουν το 1Gbps και επιτρέπουν σε όλο το προσωπικό να έχει μια ταχύτατη και απρόσκοπτη εμπειρία internet. Παράλληλα, η επιχείρηση μπορεί να ενώσει διαφορετικά σημεία παρουσίας μέσω των υπηρεσιών δικτύωσης.

Όλα αυτά συνδυάζονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια επικοινωνιών στο επίπεδο του φυσικού μέσου, μέσω του ενεργού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.
 
Πως μπορούν τα δίκτυα οπτικών ινών να συμβάλουν στην αναβάθμιση των δραστηριοτήτων μια μικρομεσαίας επιχείρησης;
Σήμερα, η ανάγκη για επικοινωνία, ταχύτητα και αξιοπιστία είναι απόλυτη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις. Η γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει έρθει για να βάλει νέους τρόπους λειτουργίας και να αυξήσει την παραγωγικότητα των οργανισμών. Μέσω των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, που προσφέρονται από το δίκτυο fiber, η επιχείρηση μπορεί να έχει το πλέον Αξιόπιστο, Ασφαλές και Γρήγορο μέσο πρόσβασης στο διαδίκτυο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο να γίνονται πολλές επιχειρησιακές λειτουργίες ταχύτερα, να αξιοποιούνται πόροι και υποδομές Cloud υπηρεσιών, να μπορούν οι web servers της εταιρείας να έχουν αρκετό bandwidth για να εξυπηρετήσουν ακόμα και απομακρυσμένη εργασία ολόκληρου του προσωπικού.

Με μια σύνδεση Οπτικών Ινών στον χώρο τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να μην βάζουν κανένα περιορισμό στις φιλοδοξίες τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχονται για να κάνουν πολλά βήματα μπροστά.

Τέλος, χάρη στην πολύ μεγάλη χωρητικότητα των δικτύων οπτικών ινών, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πρέπει πλέον να ανησυχούν για τυχόν συμφόρηση που παρατηρήσουμε κατά τις ώρες αιχμής στα παλιότερα δίκτυα.
 
Ποιες business υπηρεσίες μέσω fiber προσφέρει η Εpic; Ποια υπηρεσία είναι κατάλληλη για τον κάθε τομέα δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;
Η Epic παρέχει το σύνολο των εταιρικών τηλεπικοινωνιακών προϊόντων της μέσω οπτικών ινών, όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Με το Fiber Business Internet η Epic  προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες που φτάνουν 1Gbps/500Mbps στις πλέον συμφέρουσες τιμές τις αγοράς καθώς και επιπλέον λύσεις υλικοτεχνικού τερματικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, το Cloud Business Telephony που αποτελεί μία πρωτοποριακή λύση τηλεφωνίας, παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν προηγμένες υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου χωρίς να χρειάζεται να προβούν στην εγκατάσταση ενός φυσικού ΤΚ στις εγκαταστάσεις τους και να πληρώνουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουν τόσο τη λειτουργία τους όσο και την εταιρική τους εικόνα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό στο τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, οι υπηρεσίες Εθνικής και Διεθνούς Δικτύωσης μέσω των L2/L3 MPLS & VPLS VPN υπηρεσιών της Epic, συνδέοντας με απόλυτη ασφάλεια και μέγιστη ταχύτητα διαφορετικά σημεία της κάθε επιχείρησης χωρίς να υπάρχει ανάγκη για επιπρόσθετες συνδέσεις και αυξημένο κόστος.

Στην σημερινή εποχή όπου οι επιχειρήσεις ψάχνουν την υψηλή ποιότητα ταυτόχρονα μαζί με την εξοικονόμηση, η Epic δίνει ακριβώς αυτή τη λύση – ένα εξαιρετικό δίκτυο σε συνδυασμό με πραγματική οικονομία. Περισσότερα για τις υπηρεσίες Fiber Business Internet της Epic μπορεί κάποιος να δει στην ιστοσελίδα μας ή καλώντας μας στο 131.
 

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»